Groene Welpen

VOETBALLEN BIJ JONATHAN BEGINT BIJ DE GROENE WELPEN

Het vier-tegen-vier-voetbal is midden jaren tachtig ontwikkeld voor de allerjongste voetballertjes, de vijf- en zesjarigen. In eerste instantie waren voetbaltechnische gedachten de redenen om dit project te starten. Maar vier-tegen-vier betekent vooral lekker voetballen met veel plezier en beleving. Winnen of verliezen is nog ondergeschikt; kennismaking met de voetbalsport is de eerste doelstelling.

Jonathan beschikt over drie speciaal voor deze doelgroep aangelegde veldjes, direct achter ons clubhuis.  

De relatief kleine ruimte waarbinnen wordt gevoetbald, heeft veel balbezit tot gevolg. Daardoor is het een ideale leerschool om de eerste vaardigheden van het voetbalspel onder de knie te krijgen. In deze opzet komen vrijwel alle vormen van het voetbalspel aan bod: positiespel, passen en trappen, kappen en draaien, dribbelen en drijven en vooral het scoren van doelpunten. Met de juiste begeleiding kunnen de jonge voetballertjes een optimale beleving uit het voetbalspel halen.

Iedere zaterdagmorgen zijn de ouders en kinderen om 08.45 uur aanwezig en schrijven zich in op de presentielijst. Om 9.00 uur start de indeling van de groepen, de toewijzing van de velden en vervolgens wordt er een uur lang onderling gevoetbald. De afsluiting vindt rond 10.00 uur plaats met de gebruikelijke prijsuitreiking.

Gedurende het seizoen groeit het aantal Groene Welpen gewoontegetrouw. De groep zal dan worden gesplitst in vijf- en zesjarigen. Er zal dan een tweede uur gespeeld worden van 10.00 tot 11.00 uur.

Voor seizoen 2017-2018:

De 4/5 jarigen zijn welkom om 9.00 uur, en de 6 jarigen om 10.00 uur.