• Winst Jonathan bij terugkeer in de 2e klasse; 2-1 winst op Valleivogels

Zaterdag 24 september was de start van de competitie in de 2e klasse C. Jonathan begon de competitie in de 2e klasse met een thuiswedstrijd tegen het Scherpenzeelse Valleivogels. Een tegenstander waartegen Jonathan in het seizoen 2014/2015 voor het laatst de degens kruiste. Pluvius had bedacht de seizoenopening te moeten begeleiden met heel veel tranen. Of het vreugdetranen waren of tranen van verdriet vertelde Pluvius echter niet.

Ten opzichte van het team van vorig seizoen kende de formatie van Rob Zomer een aantal nieuwe gezichten. Zo startten Sebastiaan Kolff, Ryan Kos en Maurits Smid als nieuwelingen in de basis en namen Sip Maes, Faisel Loukili, Rob Stoop en Luc Uriot plaats op de bank. Voor het overige bekende gezichten in het team van Rob Zomer.

Met een kwartier vertraging het beginsignaal van de prima fluitende arbiter David Vriesenga van de wedstrijd die nog niet op het vernieuwde hoofdveld gespeeld kon worden maar uitgevochten werd op het prima veld 6 van het complex Achter ’t Slot. Daar bevonden zich ook relatief veel toeschouwers uit Scherpenzeel.

Jonathan startte prima maar viel na een minuut of twintig wat terug. In die eerste twintig minuten had het al wel de leiding genomen. Een hoekschop van Gianluca Nijholt kwam via een aantal schijven bij Maurits Smid terecht die zich geen moment bedacht en hard inschoot. De Scherpenzeelse torwart Joshua van den Berkt was kansloos (1-0).

• Jonathan scoort de 1-0

Na die eerste twintig minuten drong Valleivogels wat meer aan en probeerde over de vleugels gevaarlijk te worden. Rond de 25e minuut herstelde Valleivogels het evenwicht. In een wat onoverzichtelijke situatie voor het doel van Xavier Gyina kwam de bal plots voor de voeten van Rik Vermeij die met de uitgelezen mogelijkheid wel raad wist (1-1).

Na rust in eerste instantie twee ongewijzigde formaties. Het aantal wisselmomenten was deze middag overigens sowieso schaars. Jonathan kwam dreigend uit de startblokken en dat resulteerde in de 54e minuut in de 2-1. Ryan Kos gaf een prima lange pass op Rui Sedney die vervolgens de linkerverdediger van Valleivogels uitkapte en vervolgens de bal hard in de verre hoek langs keeper Joshua van den Berkt schoot (2-1).

• De 2-1

Daarna ontwikkelde zich een felle strijd waarbij de sportiviteitsgrens niet werd overschreden. Valleivogels drukte en Jonathan verdedigde fel, strijdlustig en geconcentreerd. Toch kreeg na een kwartier Rik Vermeij opnieuw een dot van een kans om de stand weer gelijk te trekken. Was hij in de eerste helft doeltreffend nu schoot hij geheel vrijstaand de bal over het doel van Xavier Gyina. Ook Jonathan kreeg nog mogelijkheden om de score te vergroten maar dat leidde niet tot succes. De laatste grote kans was voor de ingevallen Faisel Loukili. Hij ging alleen op de Scherpenzeelse doelman af maar zijn inzet was jammer genoeg te zwak om de goalie de gang naar het net te laten maken. Na het laatste fluitsignaal gingen de groen witte armen omhoog en was er sprake van een verdiende eerste zege in de 2e klasse C.

Volgende wedstrijd is een uitwedstrijd komende zaterdag 1 oktober in en tegen Woudenberg. De Woudenbergers wonnen hun eerste wedstrijd met 0-3 bij CDW. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur op sportpark De Grift. Navigatie instellen op John F. Kennedylaan 116, Woudenberg.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Rui Sedney, Pepijn Hopstaken, Gianluca Nijholt, Sam van Kleef, Sebastiaan Kolff, Ryan Kos (Faisel Loukili), Thijs Beunder, Dani van Soest, Maurits Smid, Jesse Bertens

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

Foto's: Suresh Chadda  Voor de gehele fotoreportage klik op: foto's