• We gaan verbouwen!

Verbouwen? Gaan we aan de slag met een upgrade van het clubhuis en de kleedkamers? Nee. Nog niet tenminste, ook daar zijn we op de achtergrond al over na aan het denken en plannen aan het maken. Dat is echter iets voor de langere termijn. Op de Algemene Ledenvergadering (ALV) is daarover al een tipje van de sluier opgelicht. Best leuk om zo’n ALV eens te bezoeken om te horen wat er zoal speelt in de vereniging 😉.

Wat dan wel? Nou, de eerste graafmachine die we over een aantal weken al denken te verwelkomen blijft “aan de andere kant van de sloot” en die heeft andere plannen meegekregen. De Gemeente Zeist gaat de boel ‘over de sloot’ eens flink aanpakken! De opstallen die daar staan gaan in juni verdwijnen en na het sloopwerk gaat een graafmachine aan de slag met de nieuwe velden! Dat moet dan eind augustus allemaal vervolmaakt zijn.

Dan liggen er, als het goed is, 2 fonkelnieuwe kunstgrasvelden. Dit 6e en 7e veld moeten er voor zorgen dat we volledig kunnen gaan trainen op kunstgras, dus geen trainingen op gras meer! Dat zorgt er voor dat afgelastingen weer een uitzondering worden en we alle leden ook een goed trainingsaanbod kunnen bieden. Dat is een kwalitatieve impuls waar we erg lang naar uit hebben gekeken. Eindelijk is het zover!

Wij rekenen erop hiermee voor breedteteams uit de bovenbouw ook een officieel 2e trainingsmoment mogelijk te kunnen maken. Al moeten we de verwachtingen wel wat temperen, want met de extra capaciteit is nog lang niet alles mogelijk en hebben we nog steeds trainers nodig die niet alleen op “prime time” (tussen 18.00 uur – 20.30 uur) kunnen trainen, maar juist aan het einde van de middag of op de latere avond. Kortom, met deze velden is slechts een deel (wel een hele belangrijke) van de uitdaging opgelost.

Ook op zaterdagen is er dan een kleinere kans op afgelastingen door het gebruik van kunstgras. We houden ook na de zomer 7 wedstrijdenvelden en dus zal het op de zaterdagen nog steeds ‘gezellig druk’ op de velden zijn.

• Waar eveneens deze zomer aan gewerkt zal worden is het nieuwe veld 8. Dit grasveld wordt komende zomer ingezaaid en daar hopen we ergens begin 2022 gebruik van te kunnen gaan maken. In de zomer van 2022 (dus nog ruim een jaar wachten) worden vervolgens de 2 huidige kunstgrasvelden voorzien van een nieuwe toplaag. Met deze toplaagvernieuwing van de velden 1 & 2 is dan het grootste gedeelte van onze wensenlijst voor de buitenboel van het voetbalgedeelte ‘afgevinkt’.

• Tijdelijke overlast

Wat gaan we daarvan merken? Nou begin juni gaan de werkzaamheden aanvangen, dus dat is al heel snel! Dan zijn er sloop- en bouwactiviteiten en dan kunnen we niet meer volledig gebruik maken van de velden 6 tot en met 9. Allereerst gaat veld 7 komende week al buiten gebruik! Daarna is veld 9 in de loop van juni aan de beurt en tot slot nog de velden 6 & 8.

De exacte planning moet nog nader worden afgestemd met de aannemer en de Gemeente dus we zijn even afhankelijk van die planning. Uiteraard houden we iedereen zo goed mogelijk op de hoogte van de plannen. We gaan er dus wel wat van merken maar dat hebben we er graag voor over!

• Hoe ziet het er dan uit?

Momenteel hebben we als we dit deel van ons sportpark betreden aan de linkerkant een trainingsveld (9) liggen en daarna een wedstrijdveld (7). Aan de rechterkant ligt eerst een wedstrijdveld (6) en daarachter een trainingsveld (8). De huidige velden 7 & 9 verdwijnen en daar komt een nieuw kunstgrasveld te liggen. Dat ligt dan dichter bij de sloot. De achterste helft van het huidige veld 7 wordt gebruikt voor onze nieuwe buren van RDZ (korfbal) die daar 2 kunstgras korfbalvelden krijgen.

Op het huidige veld 6 komt een kwartslag gedraaid een kunstgrasveld te liggen. Daarnaast komt op het achterste deel van het huidige veld 6 en op het huidige veld 8 een nieuw grasveld te liggen. Dat gras moet eerst groeien dus het duurt nog wel enige tijd voor we dat kunnen gaan bespelen, maar het vooruitzicht is er in ieder geval.

De ingang wordt verplaatst en komt dichterbij de huidige brug te liggen. De huidige brug zal echter verdwijnen en er zal een nieuwe, betere en directere verbinding gemaakt worden tussen de 2 delen van ons nieuwe sportpark. Dit om de wekelijks duizenden ‘verkeersbewegingen’ die daar gaan komen beter te faciliteren.

De buren van Honk- & softbal vereniging Phoenix gaan een nieuw onderkomen betrekken op sportpark Dijnselburg. Daar wordt momenteel al druk aan gebouwd. Voor de meer visueel ingestelde mensen is er ook nog een technisch plaatje van de toekomstige situatie.

• LED Verlichting
    We willen ook nog graag de veldverlichting van alle kunstgrasvelden in LED uitvoeren. De nieuwe kunstgrasvelden krijgen deze nieuwe verlichting ook, maar de velden 1 & 2 die nu nog oude conventionele verlichting hebben voorzien we ook graag van de ‘groene variant’ van veldverlichting: LED-veldverlichting. Daarover zijn we nog met de Gemeente in gesprek.