• We gaan de sleutel gewoon vinden . . .

Onderstaande tekst is gepubliceerd door Bauke Koekkoek op LinkedIn. Bauke is als leider, trainer en speler bij de recreanten bij onze vereniging betrokken.

We gaan de sleutel gewoon vinden

Fijn. Dat er op de treurigste corona-maandag sinds maart gewoon getraind wordt. Omdat vrijwilligers dit weekend het rooster toch weer avondklok-proof hebben gemaakt.

Dat er na 5 kwartier trainen met 13 pubermeiden ééntje een fietssleutel verloren heeft. Op een matig verlicht modderveld. Dat je met de 8 die er nog zijn in tweetallen elk een kwart veld afzoekt. En de sleutel niet vindt.

Dat het volgende team, jongens van twee jaar ouder, ongeduldig klaar staat om te trainen. En de meiden ongemakkelijk ronddolen in het halfduister. Dat dan de jongenstrainer zegt: we zoeken allemaal mee. En dat er dan 22 pubers in lijn van de ene kant naar de andere kant van het veld lopen te speuren.

Dat we de sleutel in een minuut gevonden hebben. Dat iedereen even klapt en dan gewoon gaat voetballen of fietsen. En dat je met zoiets kleins heel blij kan zijn.

Dat je weet dat corona deze club niet gaat nekken.

Dat de sociale beperkingen de samenleving niet gaan slopen.

Dat relschoppers onze ruggengraat niet gaan breken.

Dat bulderende bestuurders onze burgers niet gaan overstemmen.

Dat censuur en complotdenken de constructieve critici niet gaan doen zwijgen.

Dat we blijven voetballen en zoeken.

En dat we die sleutel gewoon gaan vinden.

Toch?

Met dank aan de JO17-3, MO15-2 en Jeroen Zeeuw