Lieve Axel,

Wat laat je ons weer schrikken. En nu voor de laatste definitieve keer. Ondanks de recente geschiedenis slaat het nieuws van je overlijden ook bij Jonathan in als een bom.

Begin vorig jaar zat het bestuur van Jonathan, op zijn zachtst gezegd, omhoog met de bezetting van de kantine. Onze wedstrijden werden steeds beter bezocht en de kantine weer ouderwets gezellig. Echter, het viel je op dat wel steeds dezelfde mensen achter de bar stonden. En dat waren de mensen die ook al die andere klusjes deden voor de vereniging. Het viel wel meer mensen op alleen jij ging daar anders mee om.

• “He voorzitter, wat een gezeik joh… Ik zie jullie steeds maar aankloten achter die bar! Ik kom jullie wel helpen!”,

aldus Axel

• En zo simpel als dat je dat zei, zo simpel pakte je het ook op. Binnen no time stond je achter de bar, zowel op zaterdag als op donderdagavond. Je verzorgde ondertussen nog een lekker maaltijd voor ons eerste elftal, dat je ook nog even ging aankondigen op je Instagram. Helaas wist je niet zo goed hoe je dat moest filmen waardoor je grotendeels buiten beeld je verhaal stond te doen. En terwijl je in de pannen stond te roeren wist je, voor onze senioren, ook nog een leuke feestavond in elkaar te draaien met de Zeister Toppers. Wat een topavond was dat.

Eerder had jij al, samen met Gert van der Schaft, meubels gemaakt voor in onze kantine. Als een echte buurman en buurman hebben jullie dat, lichtjes kibbelend, voor elkaar gekregen. Naar volle tevredenheid want sinds die tijd zien wij steeds vaker je meubels, buitenkeukens en overkappingen in Zeist en omstreken tevoorschijn komen. Ook ons vernieuwde, uitgebreide terras heb jij, samen met Jord, mooi weten neer te zetten.

• Meubels die de tand des tijds zullen gaan doorstaan en voor Jonathan en haar leden een warme, liefdevolle herinnering aan jou, je lach en mooie (sterke?) verhalen. Een herinnering passend bij Axel Boerop en Jonathan.

Wanneer het kan zullen wij in onze volle kantine het glas heffen op je, Axel. Daar kun je van op aan.

Lieve Jord, Bjork en Bibi, in al zijn verhalen waren en zijn jullie het schitterende en liefdevolle middelpunt. Wij wensen jullie en de familie veel kracht en sterkte toe.