• Vrouwen 1 wint met 0-4 zege overtuigend van EDO

Zaterdag 27 november stond voor Jonathan Vrouwen 1 in de winterkoude regen een uitwedstrijd tegen EDO op het programma. Het Utrechtse “Eenheid Doet Overwinnen”  viert dit jaar haar 100 jarig jubileum en heeft met 4 damesteams een florerende damesvoetbal afdeling.  Dat stelt de vereniging in staat om haar tweede team in de 4e klasse te laten spelen.  Het was vooralsnog ook het enige team dat koploper Benschop punten wist af te snoepen. Jonathan VR1 was dan ook gewaarschuwd, temeer omdat het in de 3e klasse uitkomende EDO VR1 niet hoefde te spelen en zodoende het team kon komen versterken.

Vrouwen 1 wist ook dat het spel beter moest dan twee weken geleden, toen het spel te statisch was. Het credo was om niet alleen te verdedigen als team maar ook aan te vallen als team. Meer loopacties maken om ruimte te benutten of juist te creëren voor je medespelers.  Dit in het besef dat het gezien de afgekondigde Corona maatregelen voorlopig mogelijk één van de laatste competitie wedstrijden zou zijn en het des te belangrijker is om dan met een positief gevoel de lockdown in te gaan (voor zover dat überhaupt mogelijk zou zijn).

Jonathan begon goed aan de wedstrijd. Op het prachtige kunstgrasveld van EDO wist het ook de betere kansen te creëren. Opbouw van achteruit werd afgewisseld met de lange bal, om het hoog druk zetten van EDO te omzeilen. Een hectisch moment was er toen Linde iets te gehaast terugspeelde op keepster Anna, maar laatstgenoemde wist koel de bal net voor de lijn stil te leggen en had gelukkig ook de tegenwoordigheid van geest om daarbij niet haar handen te gebruiken.

Na een half uur is het toch Jonathan dat het eerst tot scoren komt.  Een pass van Tessel op Madelief werd door laatstgenoemde goed verlengd met een steekpassje op Lola, die koud twee minuten in het veld haar tegenstander te snel af is en a la Van Basten op het EK’88 (de 2-1 tegen Duitsland, voor de velen die na 1988 geboren zijn, zie https://www.facebook.com/watch/?v=10155137925542634 ) met een ingezette sliding de bal achter de keepster van EDO weet te krijgen.   Een hele mooie 0-1 staat op de borden. EDO is niet echt bij machte om echt wat terug te doen. Bij een dieptebal loopt de spits onnodig door op keepster Anna, die daarbij een akelige blessure aan haar voet oploopt. Het incident leidt tot een woordenwisseling tussen scheidsrechter en hoofdtrainer Jan, een akkefietje dat in de rust overigens al weer wordt bijgelegd.

In diezelfde rust wordt de meiden verteld om de tweede helft vooral te zorgen dat de inschuivende centrale verdedigers van EDO goed worden opgevangen op het middenveld. Een waarschuwing die middenvelders Tessel en Brechje goed oppakken. Na 8 minuten in de 2e helft een prachtige pass van Elich op diezelfde Brechje, waarna Brechje op volle snelheid haar tegenstander aftroeft om vervolgens koelbloedig in de linkerbenedenhoek binnen te schieten. Wederom een prachtige goal, opgezet door twee speelsters die beiden zeker aanspraak maakten op de titel vrouw van de wedstrijd.  Een kwartiertje later loopt Jonathan nog verder uit. Lola weet met een omhaal Akke te bereiken die de bal steekt op  wederom Brechje die met een droge bal in de linkerhoek wederom trefzeker is. De wedstrijd lijkt met een 0-3 stand wel gespeeld.  Drie minuten later gooit Jonathan de wedstrijd definitief in het slot als Madelief teruglegt op Akke die op haar kenmerkende wijze met een afstandsschot de 0-4 aantekent.

• Brechje tekent de 0-3 aan.

• Letterlijk een hoogtepunt van de wedstrijd: Madelief toornt boven iedereen uit en kopt net naast.

• Een prima resultaat en prima wedstrijd van VR1 die weer heeft laten zien prima te kunnen voetballen.  Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer de eerstvolgende competitie wedstrijd weer gespeeld kan worden. Wanneer dat ook zal zijn, de komende tijd is het zaak voor de dames om hun vorm en conditie op peil te houden zodat hopelijk na de winterstop de koppositie van Benschop kan worden aangevallen.

• Poulestand

PositieTeamGSGWGLVLVTPT