• Vr1 sneuvelt in halve finale voor promotie (2-0) maar kan terugkijken op mooi seizoen

    Na de 1-4 overwinning bij Odysseus Vr2 in de eerste van mogelijk drie wedstrijden om promotie, was zaterdag 1 juni Wartburgia Vr3 de tweede tegenstander in de strijd om een plekje in de 2e klasse. Al tijdens de warming up was duidelijk dat Wartburgia Vr3 een ploeg is met veel meer ervaring dan het jeugdige Jonathan Vr1. De gemiddelde leeftijd lag minstens een decennium hoger bij dan Jonathan. 
  • Het was zaak voor Jonathan om niet teveel onder de indruk te zijn van de tegenstander. Dat werd nog iets lastiger toen bleek dat de slim spelende rechtsbuiten in het dagelijks leven presentratice is bij ESPN. Fresia bleek behalve te kunnen presenteren, ook behoorlijk goed te kunnen voetballen.  Niet verwonderlijk, want op https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Fresia_Cousi%C3%B1o_Arias lazen we na de wedstrijd dat ze ook Topklasse niveau gevoetbald heeft.

  • De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud, of er waren al vele kansen over en weer. Wartburgia opende het bal met een gevaarlijke kopbal maar even later was Jonathan gevaarlijk via Lisa, haar schot raakte helaas de paal in plaats van het net. De eerlijkheid gebiedt te vermelden dat Wartburgia de betere ploeg was. De ploeg was beter in de duels dan Jonathan en wist ook steeds goed ruimtes voor zichzelf te creëren in balbezit. In de 25e minuut weet Watburgia via een corner met daarop volgend een uitstekende kopbal op voorsprong te komen.  Wartburgia creëert ook net wat meer kansen dan Jonathan, maar door daadkrachtig optreden van Anna blijft de schade voor Jonathan beperkt. In de 40e minuut valt dan toch nog de 2-0 voor rust door een verrassend afstandsschot van de linksbuiten. 
     
    Trainer Dave brengt na rust met Madelief, Danique en Lieke drie verse krachten in, later in de tweede helft gevolgd door Eleyon en Franka. Jonathan weet iets meer grip te krijgen de tweede helft en er is een periode dat de 1-2 echt in de lucht hangt. Tessa raakt de lat en Jonathan weet diverse malen haar aanvallers alleen voor de keeper te brengen. De benodigde doeltreffendheid in de afwerking ontbreekt echter vandaag. Daar tegenover staat dat ook Wartburgia vele kansen weet te creëren maar Anna keept ook de tweede helft uitstekend. Uiteindelijk een 2-0 eindstand waarmee het seizoen voor Vr1 officieel ten einde is.
  • Doelstelling van het behalen van de nacompetitie is gehaald en met de ontwikkeling die is doorgemaakt en het vrijwel volledig intact blijven van de groep en trainer, kan het volgende seizoen met vertrouwen tegemoet worden gezien.