• VR1 opent met gelijkspel tegen Zwaluwen na bloedstollende 0-0

  Na een succesvolle voorbereiding uitmondend in het winnen van de bekerpoule, was het zaterdag 23 september tijd voor de eerste competitiewedstrijd. Tegenstander was met Zwaluwen Utrecht een goede bekende. Vorig seizoen werden daar ook spannende wedstrijden tegen gespeeld en de ploeg was pal onder Jonathan geëindigd in de eindstand. Net als Jonathan heeft Zwaluwen de groep goed bij elkaar weten te houden en zelfs enigszins kunnen versterken. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden.

  Met dankzij Henriette een goed werkend scorebord, begon iets na half drie de elektronische klok te lopen. Jonathan had iets meer balbezit dan Zwaluwen, maar had de eerste helft wel moeite om veelvuldig gevaarlijk te worden. Brechje brak goed door over de linkerkant maar haar schot miste richting en verdween naast. Zwaluwen koos met hoogstaande middenvelders vaak voor de lange bal, wat soms ook gevaarlijk leek te worden, maar de Jonathan verdediging had haar zaakjes vandaag over het algemeen goed op orde. Mogelijkheden voor Jonathan kwamen vooral vanuit de 2e lijn, maar Zwaluwen heeft een uitstekende keeper die met de nodige lengte moeilijk te verslaan is. De grootste kans voor Jonathan was vlak voor rust toen Brechje met een mooie lob de 1-0 leek te gaan maken, maar het was wederom de lengte van de Zwaluwse doelvrouw die Jonathan parten speelde.

  Waren er in de eerste helft relatief weinig kansen te noteren, de tweede helft was dat andere koek. Zwaluwen koos voor een wat hogere verdedigingslijn wat Jonathan mogelijkheden gaf om de bal achter de verdedigingslinie te leggen. Jonathan brak met Rosanne veelvuldig door op de rechterkant, kreeg daar ook verschillende mogelijkheden en de 1-0 leek eigenlijk een kwestie van tijd. Maar een beetje geluk was er vandaag niet bij. Tessa brak door en haar schot leek in de linkerkruising te verdwijnen, maar de bal stuitte miraculeus binnenkant kruising via de doellijn in de handen van de keeper.

  Zwaluwen bleef loeren om met lange cross ballen haar spitsen te lanceren. 10 minuten voor tijd lukte dat uitstekend maar Anna wist het gevaarlijke schot uitstekend tot corner te verwerken.  Met inmiddels Franka, Renske, Akke en Vera in de ploeg wist Jonathan nog diverse kansen te creëren. Daar waar een 3-1 eindstand niemand verbaasd zou hebben, bleef het echter 0-0 en kreeg Jonathan daarmee niet de kans om het elektronische scorebord te testen op het bijhouden van de doelpunten.

  Een lichte teleurstelling dus voor Jonathan, als was daar ook het besef dat er prima gevoetbald was en hard gestreden, en de onvoorspelbaarheid van de einduitslag nu eenmaal hoort bij het mooie spelletje voetbal.

  Volgende week mag Jonathan aantreden tegen CJVV Vr1, een ploeg die met een 1-5 overwinning bij Odysseus Vr3 het seizoen overtuigend opende.

  Vr2 speelde vandaag thuis tegen Odysseus Vr4 en wist met dezelfde score als CJVV ook te zegevieren (5-1).