• VR1 neemt tegen Odysseus Vr2 de eerste horde voor promotie naar 2e klasse (1-4)

  Afgelopen week werd er voor Jonathan Vr1 door de KNVB een verrassend toetje geserveerd. Het hele seizoen was het onduidelijk waarom er in de 3e klasse C een 3e periode in de voetbal.nl app zichtbaar was zonder dat daarvoor wedstrijden gepland stonden. Afgelopen week werd duidelijk dat deze periode ook een ticket voor de nacompetitie oplevert, en wel voor de best geklasseerde in de stand zonder een periodetitel. En dat bleek Jonathan Vr1 te zijn. Zodoende krijgt Vr1 de kans om via de nacompetitie in drie seizoenen door te stomen van de 4e klasse naar de 2e klasse. Op zich al een hele mooie mijlpaal waarmee de aan het begin van het seizoen geformuleerde doelstelling al behaald is. 

 • Tegenstander was Odysseus Vr2. Een mooie kans voor Jonathan om zich te revancheren op de ongelukkig verloren wedstrijd tegen Odysseus Vr3. Odysseus Vr2 was als tweede geëindigd in de 3e klasse D en streed daarmee dus ook voor promotie.

 • Doordat Vr1 dus niet helemaal was voorbereid voor het spelen van de nacompetitie, miste het met Madelief, Edel en Franka een flink aantal spelers. Ook was hangende het aangespannen beroep Elelyon nog geschorst en was Lieke geveld door een blessure.  In de voorbespreking benadrukte trainer Dave dat dit soort wedstrijden schitterende ervaringen zijn en dat we niks moeten. Na een geconcentreerde warming up was Vr1 dan ook klaar voor de wedstrijd.
   
  Onder leiding van de uitstekend fluitende KNVB scheidsrechter, werd er om 15.15 uur afgetrapt. De eerste fase van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht, waarbij opviel dat Jonathan het vandaag organisatorisch uitstekend had staan. Toch weet Odysseus in de 25e minuut op een 1-0 voorsprong te komen als uit een corner de bal op de rand van de 16 meter bij een Odysseus speler belandt en die de bal bekeken in het hoekje prikt. Maar Jonathan laat zich niet uit het veld slaan. Nog geen negen minuten later weet Rosanne over rechts Soumaya te bereiken, die door groot doorzettingsvermogen de gelijkmaker weet aan te brengen. Vanaf dat moment is Soumaya helemaal los. Na een goede actie van Noor weet ze zes minuten later de 1-2 binnen te schieten en weer drie minuten later schiet Soumaya beheerst in de hoek de 1-3 binnen. Een loepzuivere hattrick in negen minuten doet de wedstrijd volledig kantelen.
   
  Jonathan bereidt zich voor op een Odysseus dat vroeg druk gaat zetten, maar een echt offensief van Odysseus blijft uit. Jonathan kan wel profiteren van de extra ruimte die wordt weggegeven achterin. Met Lisa voor Noor en Danique voor Noëlle brengt Jonathan frisse klachten in. Ook Anne komt in de ploeg voor Soumaya, maar niet voordat Soumaya door een knappe solo actie in de 72e minuut de 1-4 binnenschiet. 
   
  Een uitstekende prestatie dus van Jonathan Vr1. Trainer Dave blikt na afloop terug met een haarfijne analyse die we graag opnemen in dit wedstrijdverslag.   
   
  Keepster Anna, slot op de deur vandaag en goed coachend en mee voetballend. Rust achterin. Linde. Kilometervreter de 1e helft. Dan weer nummer 15, dan weer 7 dan weer 2 moeten verdedigen.... was even 10 minuten zoekend maar daarna niet meer te passeren. Anouk, nog een slot op de deur. Rustig in de passing en niet in paniek geraakt als het even lastig werd. Elich, niet alleen een slot op de deur... nee een hele barricade. Niet te verslaan vandaag in de 1 tegen 1. Continue rugdekking gevend aan de andere verdedigers. Noelle, wat een pot speelde die. Goed aanbiedend in de opbouw en altijd goed de as dicht en druk zettend op de buitenspeler daar waar nodig.  Jasmijn. Vandaag weer de jasmijn gezien die we kennen. Veel ballen veroverd en altijd de vrije man zoekend. Veel meters ook moeten maken. Tessa, als aanvoerder de lijnen uitzettend. Aan de bal altijd dreigend en tegen het einde het rustpunt aan de bal. Aanvallend wellicht deze keer niet een stempel kunnen drukken maar daar hadden we andere spelers voor vandaag. Joyce, wat een bikkel. Gaf wel 200% aanvallend en verdedigend. Overal tussen en als nummer 10 veel aanspeelbaar. Knap als je na zo een lange tijd niet te hebben gespeeld dat niveau kan aantikken..... Noor, even zoekend aan het begin maar daarna dreigend in de aanval en altijd een pass onderschept vanuit Odysseus. Betrokken bij de 2-0 door 3 man te passeren. Rosanne, je tegenstander zal best wel eens nachtmerries kunnen krijgen.... zoveel werk verricht waardoor anderen konden floreren. Aanvallend nog het ritme missend. Maar heeft heel veel gegeven. Soumaya, de eerste 15 a 20 minuten niet lekker in de wedstrijd. Net overal te laat in de duels en niet altijd vrijlopend. Tot ze de 1-0 maakte. Daarna een geweldige Soumaya met binnen 10 minuten nog 2 doelpunten ons naar een riante 3-1 voorsprong brengen. Als ze dan de tweede helft op wilskracht 2 verdedigers van zich afschudt en de 4-1 maakt. Ja dan heb je een goede wedstrijd gespeeld.  Lisa, begon in de wissel en weet ook waarom. Viel sterk in, dreigend en veelvuldig een plaag voor Odysseus. Na 10 minuten last van haar enkel maar toch doorgespeeld. Danique, altijd lastig om in te vallen. Maar pakte de rol van Noelle goed op. Stond altijd op de goede plek en is geen 1x gepasseerd vandaag. Paar zeer goede passes naar voren toe waardoor we dreigend konden blijven. Anne, had al een wedstrijd met vr2 er op zitten. Aan haar de taak om de momenten te kiezen druk te zetten op de centrale van Odysseus zodat de opbouw er uit ging.  Aanvallend wellicht niet de dreiging kunnen zijn die ze normaal wel is.  Maar in haar team taak verdedigen een 10 met een griffel.
   
  Zoals uit deze analyse blijkt was het een wedstrijd waarin iedereen een belangrijk bijdrage had. Het was het collectief dat zegevierde, waarmee ook trainer Dave in het zonnetje gezet kan worden. Want de organisatie stond als een huis en dat is zeker in dit geval de verdienste van de trainer, die al het hele seizoen bezig is om de wijze van druk zetten te verfijnen en te verbeteren. 
   
  Volgende week voor Jonathan Vr1 dus de volgende hobbel. De tegenstander is op dit moment nog niet bekend, hou over locatie en tijdstip de website of social media in de gaten, want ook volgende week zal Jonathan ook weer de nodige support kunnen gebruiken.
   
  Vr2 verloor thuis tegen koploper 't Goy met een misschien wat geflatteerde 1-6 einduitslag.