• VR1 komt langszij bij TOV in spetterende tweede helft

  Na de spannende 2-2 bij Sporting was er voor Jonathan Vr1 zaterdag 11 november de gelegenheid om weer drie punten te pakken. Tegenstander was het Baarnse TOV, voor Jonathan een inmiddels meer dan bekende tegenstander omdat de Heren 1 van Jonathan daar vorige week nog overtuigend met 0-5 gewonnen had. 


 • Vrouwen 1 moest het vandaag doen zonder keepster Anna, die deze week een blessure had opgelopen. Olivia schoof daarom door naar Vr1.  Het begin van de wedstrijd was iets meer voor TOV dan voor Jonathan. TOV zette goed druk en het lukte Jonathan nog onvoldoende om onder de druk uit te voetballen. Naarmate de eerste helft vorderde, kantelde het beeld wel. Rosanne brak enkele keren goed door over de linkerkant, maar haar schot werd gekeerd door de Baarnse doelvrouw. In de 24e minuut was het toch TOV dat op voorsprong kwam. Uit een afvallende bal was er geen enkele aarzeling bij de betreffende TOV speelster die overtuigend in de linkerbovenhoek de 0-1 binnenschoot, buiten het bereik van Olivia.

 • Een domper voor Jonathan, al is het niet voor het eerst dat de ploeg op achterstand komt en toch nog een goed resultaat weet te boeken. Dat gebeurde  al tegen  Loosdrecht (9-1 winst), Hercules (1-1) en Sporting'70 (2-2). 

  Jonathan kreeg de eerste helft nog wel enkele goede mogelijkheden, maar tot doelpunten kwam het niet. In de rust stond trainer Dave vooral nog even stil bij de opbouw van achteruit, en hoe om te gaan met het hoog druk zettende TOV.  En Jonathan begint uitstekend aan de tweede helft. Als kort na rust ook Vera en Lisa de ploeg komen versterken is de beer los en weet Jonathan echt sprankelend voetbal op de mat te leggen. Het lukt nu uitstekend om de bal te verplaatsen naar daar waar de ruimte is en met gevarieerd voetbal, soms lang, soms kort, soms in de kaats en soms een individuele actie, barst er een storm van aanvallen los op het Baarnse doel. Het lijkt daarom een kwestie van tijd voordat Jonathan dit in tastbare doelpunten kan omzetten.  Het duurt uiteindelijk tot de 65e minuut voordat het zover is.  De corner van Rosanne wordt eerst nog weggekopt door TOV, maar het belet Vera niet om de bal op de rand van de 16 overtuigend 'op haar hoef' te nemen, zoals dat zo mooi heet. Een prachtige 1-1 is een feit. 


 • 65e minuut: Vera volleert Jonathan naar de 1-1.

 • Het blijkt het startsein te zijn van een periode van 10 minuten waarin Jonathan de wedstrijd beslist. In de 72e minuut weet Tessa na goed combinatiespel het strafschopgebied in te dribbelen en de bal hoog langs de keeper binnen te schieten (2-1).  En nog geen drie minuten later is het wederom Vera die nu met een daverend afstandsschot de 3-1 binnenschiet. 
  Jonathan krijgt nog vele kansen, Renske vindt met een mooie voorzet Jasmijn, die de bal met links volleert, maar de bal gaat helaas net over, extra jammer vanwege de schoonheid van het doelpunt dat het zou zijn geweest. 
   
  Na afloop zijn er de complimenten voor het team. We hebben vermoedelijk de beste helft van de competitie gezien. Voldoende perspectief om op door te pakken, vanuit het besef dat we met de jonge groep die we hebben nog steeds elke week beter kunnen worden. 
   
  Vr2 speelde thuis tegen Roda 46 Vr1 een dijk van een wedstrijd, met als resultaat een verdienstelijk 2-2 gelijkspel.