• Na de wat ongelukkig verloren eerste bekerwedstrijd bij VVIJ, mocht Vr1 donderdag 7 september opnieuw aantreden voor de beker, en wel tegen het Badhoeverdorpse SCBP. Jonathan was de tegenstander schatplichtig voor het meewerken aan het verzetten van de wedstrijd vanwege het trainingskamp dat de dames aanstaand weekend houden in het Achterhoekse Lochem.

  SCBP had de eerste bekerwedstrijd met 6-3 verloren bij JSV, wat betekende dat beide teams feitelijk streden voor hun laatste kans om nog door te gaan in de beker. Vanuit VR1 ontbreken nog steeds veel meiden vanwege blessures, maar noemenswaardig was de rentree van Brechje, die na lang blessureleed weer haar opwachting mocht maken in VR1. Trainer en coach Dave had in de trainingen genoeg gezien om Brechje deze kans te geven. De tijd zal nog moeten uitwijzen of alle blessureproblemen voor Brechje achter de rug zijn, maar op zichzelf was dit al een noemenswaardige mijlpaal.

  Dat Brechje er zin aan had was dan ook geen verrassing, maar dat ze zo’n impact op het wedstrijdverloop zou hebben, was voor velen niet te bevroeden. De eerste helft ontpopte zich tot een ware Brechje show. Dit begon in de 5e minuut toen Brechje attent reageerde op een zwakke terugspeelbal van SCBP, om de bal vervolgens overtuigend in het dak van het doel te schieten. In de 13e minuut was Brechje daar al weer door met een overtuigend afstandsschot de 2-0 aan te tekenen. En toen in de 15e minuut Elich met een mooie dieptepass Brechje lanceerde, vond ook die doelpoging het net. Een zuivere hattrick in 15 minuten, dat hoor je zelden.

 • 15e min: Brechje haalt uit voor de 4-1

 • SCBP snapte na zo’n overdonderend begin dat ze wat moesten aanpassen en bouwde iets meer zekerheid in achterin. Jonathan verzuimde in eerste instantie om daarop te anticiperen en bleef te veel de lange bal spelen. Maar in de 35e minuut was het dan toch raak toen Madelief hard van afstand de 4-0 binnen schoot.  Kort daarna liet Jonathan zich verrassen bij een dieptebal waardoor de ploeg SCBP de achterstand terug kon brengen naar 3 doelpunten (4-1). Maar vlak voor rust was het nog een keer Brechje time die het vizier weer scherp had staan en de 4-1 binnenschoot.

  Na de rust vier verse krachten voor Jonathan, in deze fase geen overbodige luxe om blessures te voorkomen. Jonathan bleef het doel van SCBP opzoeken en in de 62e minuut wist Vr1 het mooiste samenspel doelpunt van de wedstrijd te maken. Via Lieke en Lisa kwam de bal bij Linde waarbij haar voorzet goed werd opgepikt door de inlopende Renske, die precies in de linkerhoek de 6-1 binnenschoot. Een doelpunt met veel samenspel zoals je dat zo graag ziet.  Misschien was Jonathan nog iets teveel in de wolken want vrijwel vanaf de aftrap wist SCBP de 6-2 op de borden te brengen. Twee minuten later was het Lisa die net is over de middelijn doorbrak en de 7-2 kon binnenschieten. SCBP kwam nog terug naar 7-3 maar kampte met toenemende vermoeidheid. Via schoten vanuit de tweede lijn door Renske, Akke en Jasmijn liep Jonathan uiteindelijk uit naar een 10-3 eindstand. Een mooie uitslag die er voor zorgt dat de ploeg en staf goed gemutst afreizen naar Lochem voor hun trainingskamp.

   

  Henk van Dijkhuizen