• Vr1 delft onderspit tegen koploper Sporting ’70 (1-3)

Zaterdag 23 maart is er de topper in de 3e klasse C. Jonathan Vr1 ontvangt thuis koploper Sporting ’70. Voor Jonathan de kans om met een overwinning zicht terug te vechten in de race om het kampioenschap. Makkelijk zal dat niet worden, want Sporting heeft deze competitie overtuigende resultaten neergezet en Jonathan mist met globetrotters Madelief, Rosanne en Renske maar liefst drie vaste speelsters. Uit werd in een superspannende wedstrijd een 1-0 achterstand omgezet in een 1-2 voorsprong waarbij uiteindelijk met een 2-2 eindstand de punten gedeeld werden.

• Na de wat onfortuinlijke nederlaag bij Odysseus heeft Jonathan de koppositie in strijd om de tweede periode moeten afstaan. Ook voor de periodetitel zou een overwinning daarom een enorme opsteker zijn. De ploeg begint met een uitstekende concentratie aan de wedstrijd. Hoewel niks moet, is de wil er om de wedstrijd over de streep te trekken. De eerste 10 minuten zijn dan ook voor Jonathan. De ploeg zet hoog druk en Sporting heeft daar in het begin duidelijk moeite mee. Het leidt tot enkele hachelijke momenten voor Sporting.

• Elich schiet in de 4e minuut een vrije trap van grote afstand knap in, maar de bal raakt de lat in plaats van het net.  Eleanoy speelt zich vrij maar haar schot wordt door de keepster tot corner verwerkt.

n de 13e minuut breekt Sporting door over de rechterkant. De voorzet van de goed spelende rechterspits is op maat en Sporting tikt de 0-1 binnen. Een domper voor Jonathan. Even later lijkt Sporting uit te lopen naar een 0-2 via een vergelijkbare aanval over de rechterkant, maar de bal blijkt al achter te zijn geweest voordat de voorzet kwam, waardoor Jonathan een doeltrap in plaats van een aftrap mag nemen.  In de 28e minuut wordt Jonathan met een knap schot van Anouk nog gevaarlijk, maar het levert door een redding van de keepster uiteindelijk niet meer op dan een corner.

Aan de andere kant creëert ook Sporting enkele mogelijkheden maar Anna toont zich een betrouwbare sluitpost en grijpt diverse malen goed in. Maar uiteindelijk weet Sporting in de 43e minuut toch de voorsprong te vergroten waardoor de ploegen met een 0-2 stand de thee gaan opzoeken.

In de rust legt trainer/coach Dave de nadruk op dat we keuzes moeten durven maken bij het druk zetten, zodat we nog meer als team druk kunnen zetten op de juiste momenten. Jonathan voert dit de 2e helft aanzienlijk beter uit. Al 5 minuten na rust is daar zo’n moment. Lisa zet goed druk waardoor Jonathan de bal verovert, haar voorzet op Elanoy is ook op maat en laatstgenoemde schiet overtuigend de 1-2 binnen. Jonathan is terug in de wedstrijd en gaat op jacht naar de gelijkmaker.  Die komt er echter niet. Sporting gaat wat behoudender spelen en Jonathan weet naarmate de tweede helft vordert steeds minder vaak gevaarlijk te worden. Uiteindelijk moet de ploeg accepteren dat Sporting net even iets beter was vandaag. De ploeg heeft echter hard gestreden en dat neem je weer mee naar de volgende wedstrijd. Vanwege het paasweekend is die over twee weken als Jonathan thuis om 14.30 uur TOV ontvangt.

Vr2 verloor na een erg matige eerste helft maar een prima tweede met 2-7 van HDS.