• VR1 deelt punten met nummer 3 Sporting in spannend duel (2-2)

  Zaterdag 4 november staat er voor Jonathan Vr1 een krachtmeting tegen nummer 3 Sporting '70 (Vr2) op het programma.  Vr1 verloor in de competitie tot dusver alleen nog van koploper CJVV, maar door gelijke spelen tegen Hercules en Zwaluwen bivakkeert het nog in de middenmoot. De wedstrijd tegen de nummer 3 is daardoor een krachtmeting die de ploeg meer duidelijkheid zal verschaffen waar het staat in de competitie.

  Was de maand oktober de natste in de Nederlandse historie, ook op deze zaterdag valt het water overvloedig naar beneden. Vr1 liet echter zien dat het de afgelopen weken geleerd heeft zich beter aan die natte omstandigheden te kunnen aanpassen. Er ontwikkelde zich daarmee een spannende wedstrijd. Sporting zette hoog druk, wat Jonathan in de gelegenheid stelde om veel de diepte achter de verdediging te zoeken. Dat lukte geregeld heel goed, en het was  Lisa die meerdere keren gevaarlijk was en enkele grote kansen wist te creëeren. Ook Sporting zocht veel de snelheid van haar aanvallers maar attent uitkomen van Anna neutraliseerde ook de keren dat een Sporting aanvaller de Jonathan verdediging wel te snel af was. 

  In de 28e minuut een ongelukkig moment voor Jonathan. Nadat een Sporting speler de bal met de hand lijkt mee te nemen, wordt dit niet bestraft en het schot in de kruising dat volgt is onhoudbaar. Een gelukkige 1-0 voorsprong voor Sporting. Jonathan houdt de rug recht en blijft gewoon voetballen. 

  In de rust is de boodschap ook vooral dat er goed als team gevoetbald wordt. Niet alles lukt, dat hoeft ook niet, maar de organisatie staat. Voldoende aanknopingspunten om vol voor de overwinning te gaan. En dat doet de ploeg.  In de 61e minuut weet Lisa door te breken en één op één voor de keeper de bal rustig langs de keeper binnen te schieten. Een verdiende 1-1 voor Jonathan.
  Met Danique, Rosanne en Renske krijgt Jonathan vernieuwde energie in de ploeg en weet het nog meer druk op Sporting te zetten.  In de 78e minuut weet Lisa nog een keer door te breken. De sliding van de Sporting verdediger mist net de bal en brengt Lisa licht uit balans,  waarna de scheidsrechter Jonathan een strafschop toekent. Madelief schiet trefzeker binnen en zet Jonathan op een 1-2 voorsprong.

  Sporting, zichtbaar getergd, zet aan voor een slotoffensief en weet diverse kansen te creëeren. Maar Anna staat voortreffelijk te keepen en lijkt de gehele tweede helft haar doel schoon te houden. In de 93e minuut wederom een kans voor Sporting; Anna redt wederom voortreffelijk maar in de rebound die volgt weet Sporting in de 93e minuut alsnog op gelijke hoogte te komen. 

  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een gelijkspel wel de juiste weergave van de krachtsverhoudingen was. Jonathan weet dus dat het in de top van de 3e klasse mee kan doen. En met de jonge leeftijd van de ploeg mag het er ook op vertrouwen dat het nog de nodige progressie zal gaan boeken, ook in de loop van het komende seizoen.  Volgende week speelt de ploeg wederom uit, om 15.00 uur treft het TOV, de nummer 8 op de ranglijst.

  Vr2 speelde zaterdag haar uitwedstrijd bij HDS en verzuimde helaas weer haar welverdiende  voorsprong vast te houden. Vlak voor het eindsignaal leed het een 4-3 nederlaag. Een domper voor de meiden, maar ook een inspiratie om dit de volgende keer niet meer te laten gebeuren.