• VR1 bekert door na 2-1 zege op JSV

  Na wederom een uitermate geslaagd trainingskamp in de Waltakke in Lochem en drie klinkende overwinningen van Vr2, mocht Vr1 zaterdagmiddag vechten voor haar laatste kans om nog door te gaan in de beker. Er moest dan sowieso gewonnen worden van JSV en daarnaast was de ploeg afhankelijk van het resultaat van VVIJ tegen SCBP, waarbij de verwachting was dat het doelsaldo uiteindelijk beslissend zou zijn.

 • VR1 begon opmerkelijk goed aan de wedstrijd. Er werd goed van achteruit opgebouwd en de ploeg wist het spel bij tijd en wijle uitstekend te verleggen met mooie passes van vooral Madelief. In de 16e minuut was er de beloning voor het goede spel. Lieke timede haar loopactie om als linksback mee naar voren te gaan uitstekend, en haar voorzet belandde via een kluts situatie bij Tessa die in de linkerhoek de 1-0 binnenschoot.

  Het balbezit was vooral voor Jonathan in deze wedstrijd, maar JSV speelde van achteruit goed georganiseerd en het aantal kansen dat Jonathan wist te creëren  bleef daardoor wat achter bij de hoeveelheid balbezit. Een memorabel moment was nog een schot in de verre linkerhoek waarbij de keepster van JSV volledig gestrekt moest gaan om de 2-0 te voorkomen.

 • Een triest moment was er vlak voor rust, toen Edel bij een duel door haar enkel ging en de wedstrijd moest verlaten. Diagnose door onze eigen Peter Kruft en de huisartsenpost konden een breuk niet geheel uitsluiten, maar gelukkig bleek aan het eind van de avond op basis van de foto’s dat het alleen om een flinke verrekking van de enkelbanden ging. We zullen onze Edel daarom wel een aantal weken moeten missen.

  In de tweede helft een vergelijkbaar beeld als de eerste. Met dat verschil dat JSV nog wat verder inzakte waardoor er enorm veel ruimte ontstond op het middenveld. Jonathan verzuimde vaak daarvan te profiteren door te gauw de actie naar voren, waar de ruimtes juist (extra) klein waren.  Maar in de 66e minuut was er dan toch de belangrijke 2-0. Na een één-tweetje met Madelief haalde Tessa uit en haar schot verdween in het dak van het doel. De wedstrijd leek gezien de dominantie van Jonathan in het veldspel daarmee wel beslist.  Toch wist JSV in de 75e minuut nog de 2-1 aan te tekenen. Daarmee zou het nog een spannend laatste kwartier kunnen worden, maar een echt slotoffensief wist JSV er niet meer uit te persen.

 • 66e minuut: Blijdschap bij Jonathan Vr1 na de 2-0 van Tessa.

  Na de wedstrijd was het wachten op het resultaat van VVIJ. Die bleek uiteindelijk met 6-3 bij SCBP gewonnen te hebben, waardoor Jonathan zich met het kleinst mogelijke verschil, te weten “één doelpunt meer gescoord”,  tot groepswinnaar mocht uitroepen en daarmee het recht op een plek in de volgende bekerronde kon opeisen.

  Een mooie afloop voor de Vr1. In de ochtend had Vr2 al uitgehaald met een 12-0 overwinning op Odysseus Vr7 en zich met een doelsaldo van 33-2 overtuigend geplaatst voor de volgende ronde. De derde helft werd gezamenlijk gevierd en duurde uiteindelijk langer dan beide wedstrijden bij elkaar.  

  Volgende week starten beide teams de competitie met een thuiswedstrijd, waarbij VR2 het opnieuw opneem tegen Odysseus (nu Vr4) en VR1 de strijd aan zal gaan met een goede bekende, te weten Zwaluwen Vr1.

  Foto verslag Vr1: https://photos.app.goo.gl/BmjTHzT5s6VcBrCx9

  Video en foto verslag Vr2: https://photos.app.goo.gl/87vinTyQ5ZjniYJL7