• VR1 behaalt winst op HMS met hakken over de sloot (3-4)

Net als de wedstrijd van Jonathan 1, werd ook de wedstrijd van VR1 vanwege de achtste finale van Nederland vervroegd naar 13.45 uur.  Vrouwen 1 had haar laatste twee wedstrijden gewonnen en kon tegen de één positie lager geklasseerde HMS proberen die goede lijn door te zetten. De ploeg miste alleen Lieke die nog niet helemaal fit was.

Houdt Moedig Stand (HMS) uit het Utrechtse Zuilen werd in 1921 opgericht en is na een periode waarin het in Ondiep en Overvecht gehuisvest was sinds 2016 weer terug op het Zuilense nest. HMS profileert zich sinds die tijd dan ook weer als een echte vereniging voor de wijk.

Interessante achtergrondinformatie, maar voor Jonathan VR1 sportief gezien natuurlijk niet relevant. Jonathan begon ongelukkig aan de wedstrijd. HMS zette opvallend hoog druk en Jonathan moest de eerste paar minuten nog wakker worden. Gelukkig liepen de hachelijke momenten die daaruit ontstonden met een sisser af en even later was het juist Jonathan dat met enkele crossballen gevaarlijk kon worden.  In de 8e minuut een botsing tussen twee HMS verdedigster waar Jonathan resoluut van profiteert. Akke gaat door over de linkerkant, haar schot wordt geblokt door de keeper maar door Lisa attent ingetikt bij de eerste paal (0-1).

• Akke gaat door over de linkerkant

Even later toch weer gevaar voor het doel van Jonathan, maar de kopbal van HMS eindigt op de lat. Opvallend is het hoe makkelijk Jonathan aanvallend speelt. Na ruim een kwartier voetballen breekt Jasmijn goed door over de rechterkant. Haar schot in de korte hoek wordt gekeerd door de keepster van HMS.  Nog geen minuut later ziet Madelief de ruimte achter de verdediging bij HMS. Akke is sneller dan haar tegenstander en kan zodoende de steekpass van Madelief met een schot in de verre hoek verzilveren (0-2).

Ook HMS blijft echter kansen creëren. Jonathan heeft moeite om de twee uitstekende spitsen van HMS goed te verdedigen. Maar HMS is ongelukkig in de afronding en Jonathan niet. In de 25e minuut zet Jasmijn een één-tweetje op en kan uiteindelijk wederom alleen voor de keeper komen. De keeper weet Jasmijn’s inzet weer te stoppen, maar dit keer scoort Jasmijn alsnog in de rebound (0-3).  Het blijft kansen regenen, ook voor HMS, maar enkele minuten later is het weer Jonathan dat trefzeker is. Jasmijn geeft een prachtige cross bal op Akke die wederom succesvol is in de afronding. De 0-4 staat zodoende binnen het half uur op het bord, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat  Jonathan VR1 zelden zo geflatteerd heeft voorgestaan.

Wat dat betreft was het niet heel verwonderlijk dat het spelbeeld na rust anders was. Bij Jonathan kwam er toch wat gemakzucht in de ploeg terwijl HMS juist met een extra portie strijdlust uit de kleedkamer kwam. Jonathan verloor teveel duels en ook het bewegen zonder bal was onvoldoende verzorgd. Van minuut 55 tot minuut 71 wist HMS tot drie keer toe te scoren. Pas bij de 4-3 stond Jonathan VR1 weer op scherp en kwam het nodige gif in de ploeg om weer duels te gaan winnen. Groots was het spel niet meer, maar de ploeg liet wel zien zich niet de kaas van het brood te laten eten.

• Uiteindelijk dus de 3e zege op rij en in de stand klimt Jonathan Vr1 verder van de 9e naar de 6e positie. Het gat naar de nummer 5 is met vier punten nog een aardige kloof, waarmee Jonathan zich nog geen subtopper mag noemen, maar wel gepositioneerd staat als best of the rest.

Volgende week thuis tegen DHSC (14.30 uur) de laatste wedstrijd voor de winterstop en de kans voor Jonathan om deze kloof wat te verkleinen.