• Jonathan VR1 behaalt klinkende overwinning na succesvolle voorbereiding

  Het leven wil nog eens noodlottig zijn en van toeval aan elkaar hangen, maar soms zijn oorzaak en gevolg makkelijker aan elkaar te koppelen. De 9-0 overwinning van Jonathan VR1 op Renswoude VR1 was zo’n voorbeeld. De Dames A-selectie had namelijk een uitstekende voorbereiding achter de rug, onder leiding van de nieuw aangetrokken hoofdtrainer Jan Tiernagan. Die voorbereiding begon al op maandag 2 augustus , tegelijkertijd met Jonathan 1.  Toen weliswaar nog met een kleine groep, maar dat werd gauw anders. De Dames A-selectie kent nu 36 spelers en is zeer gemotiveerd om er iets heel moois van te maken dit seizoen. Het trainingskamp van vorige week heeft een uitstekende basis gelegd. De meiden hebben elkaar goed leren kennen en zijn echt een hechte groep geworden die elkaar ook buiten het veld opzoeken.  Een groep die ook een mooie combinatie is geworden van jonge talentvolle meiden met enkele oudere, meer ervaren spelers.

  Sportief gezien verliep de voorbereiding ook naar wens. De meiden hebben in korte tijd een uitstekende basis conditie opgebouwd wat ook duidelijk zichtbaar werd in de oefenwedstrijden tegen IJFC, Lopik en vv Otterlo.

  Maar eerlijk is eerlijk, de 9-0 overwinning van VR1 van afgelopen zaterdag lag niet alleen aan de goede voorbereiding. De KNVB besloot om dit jaar de 4e en 5e klasse teams in dezelfde bekercompetitie in te delen. Renswoude VR1 was als 5e klasser afgelopen zaterdag eenvoudig weg geen gelijkwaardige tegenstander. Na 2 minuten was de voorsprong al een feit, de 2-0 viel na 16 minuten. Vlak voor rust liep Jonathan nog uit naar 3 – 0 en  4- 0.

  Na rust bleek ook Jonathan ook conditioneel de betere te zijn, na een uur stond de 7-0 al op de borden en had het heel goed meer kunnen zijn omdat de paal 2 x en de lat 1 x in de weg stonden. Ook leek een afstandsschot van Linde over de lijn te zijn, al was dat zonder doellijntechnologie uiteraard moeilijk te beoordelen.  De 9-0 viel uiteindelijk in de 71e minuut, daarna werd Jonathan wat slordiger in haar spel.

  De doelpunten waren van Madelief (3 x), Akke (3 x), Anouk van der Haterd, Tessel en Kim.

  Een echte wedstrijd was het niet afgelopen zaterdag maar VR1 is in ieder geval klaar voor het starten van de competitie.