• VR1 begint met geflatteerde nederlaag bij VVIJ

  Na een goed verlopen voorbereiding mocht VR1 afgelopen zaterdag het seizoen officieel openen met de eerste bekerwedstrijd tegen VVIJ VR1. In de voorbereiding was er goed gewerkt aan de conditie en ook aan het inslijten van net een iets ander spelsysteem. Bij de oefenwedstrijd tegen ’t Goy bleek dit al aardig goed te lopen, maar vandaag mocht nog wat meer weerstand verwacht worden.

  De Dames A-selectie kent nog een flink aantal meiden die nog herstellend zijn van blessures van vorig seizoen. Met Westen, Yael, Soumaya, Elyon, Tessel, Ilse en Kelly gaat het in totaal om 7 geblesseerden. Ook Tessa werd vandaag preventief aan de kant gehouden vanwege een lichte hersenschudding. Het goede nieuws is dat veel van deze meiden al weer in training zijn en binnenkort wedstrijdfit kunnen zijn.

  De wedstrijd was nog geen 5 minuten uit toen Jonathan al een achterstand moest incasseren. Een corner van VVIJ verdween via het rechterbeen van Jasmijn in eigen doel. Een tegenslag voor Jonathan, dat echter niet bij de pakken neer ging zitten. De ploeg wist Lisa een paar keer goed te lanceren, maar het was uiteindelijk Madelief die met een droog schot in de linker benedenhoek in de 17e minuut de gelijkmaker aantekende. Een periode brak aan waarbij Jonathan echt het betere van het spel had en de wedstrijd naar zich toe leek te trekken. Maar tot meer doelpunten kwam het niet voor rust.

 • In de tweede helft was het ook Jonathan dat het meeste balbezit had, maar in de 57e minuut had Jonathan geen antwoord op een diepe bal van VVIJ, hetgeen door de spits van VVIJ genadeloos werd afgestraft. Wederom een achterstand voor Jonathan. Jonathan ging wederom op zoek naar de gelijkmaker, was daar met kansen van Lisa en Lieke ook dichtbij, maar doeltreffend werd de ploeg niet. Om wat te forceren werd er het laatste kwartier wat meer risico genomen, waardoor VVIJ met doelpunten in de 80e en 86e minuut nog naar een 4-1 eindstand wist uit te lopen.

 • 1e helft: Noor breekt door over de linkerkant.

  Al met al een beetje chagrijnige wedstrijd voor Jonathan VR1. Maar de wedstrijd liet ook voldoende aanknopingspunten zien om het volgende keer beter te doen.

  Die volgende keer is aanstaande donderdag 7 september waarbij VR1 thuis om 20.00 uur tegen SCPB’22 de 2e bekerwedstrijd speelt. Dat belooft een heerlijke zomeravond te worden, dus kom gerust even naar Jonathan om VR1 te supporteren.