• Verlies Jonathan 1 in thuiswedstrijd; Effectief CJVV wint met 2-4

Zaterdag 5 november 2022 de thuiswedstrijd tegen het Amersfoortse CJVV. Een tegenstander waarmee Jonathan in het afgelopen seizoen de degens kruiste om het kampioenschap in de 3e klasse. De uitkomst is bekend. CJVV de kampioen en Jonathan promotie via een afgetekende nacompetitie.

Op een bewolkt en windering sportpark Achter ’t Slot stonden twee ploegen op het veld die het nodige moesten. CJVV vanwege een matige start en Jonathan om gelijke tred te houden in de achtervolging op koploper Woudenberg.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen OVC’85 van vorige week zaterdag zat coach Rob Zomer wat beter in zijn keuzemogelijkheden. Zo waren bijvoorbeeld Philip Ties, Ryan Kos en Pepijn Hopstaken weer beschikbaar en dat gold ook voor Maurits Smid. Daarnaast was er sprake van een goed bezette reservebank.

Na het fluitsignaal van arbiter M. Rook was het in eerste instantie CJVV dat het heft in handen nam en in het eerste kwartier dreigend was. Na het eerste kwartier bouwde Jonathan aan een veldoverwicht en dat betaalde zich in de 23e minuut uit. Het was Eskil de Koning die uithaalde en voor de 1-0 aantekende. Een tiental minuten later leek de 2-0 op het scorebord te verschijnen maar de inzet van Gianluca Nijholt trof na een uitstekende aanval de lat. De laatste vijf minuten van de eerste helft waren weer voor de Amersfoorters die een paar keer dreigend voor het doel van Xavier Gyina kwamen maar niet tot score kwamen.

Vanaf het begin van de wedstrijd en dat duurde ook tot het einde van de match zocht CJVV alle grenzen op waartegen de scheidsrechter echter nauwelijks optrad. Jonathan zette daar weinig tot niets tegenover en was op dat front de onderliggende partij.

Na rust al snel de gelijkmaker op het scorebord. In de 46e minuut kon de scheidsrechter niet anders doen dan CJVV een terechte strafschop te geven en was de 1-1 een feit. Daarna was het Jonathan dat toch weer mogelijkheden kreeg om opnieuw een voorsprong te nemen. Zo werd uit een corner de bal van de lijn gehaald en kreeg Gianluca Nijholt een grote mogelijkheid om de score te verhogen maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Het was CJVV dat tot twee maal toe wist te scoren. Het voerde de score waarbij de Jonathanverdediging een minder solide uitzag op naar 1-3. Wie dacht het daarmee was gedaan kwam bedrogen uit. Het was Gianluca Nijholt die voor de 2-3 zorgde en het publiek ging er nog eens voor zitten. De 3-3 hing wel in de lucht maar het effectieve CJVV stak daar een stokje voor en wist nog een keer te scoren (2-4). Op exact minuut 90 floot de referee voor het einde en was de groen witte nederlaag een feit.

Zaterdag 12 november de uitwedstrijd in Veenendaal tegen De Merino’s. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Wateler. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Groene Velden, Wageningselaan 5, 3903LA Veenendaal.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Rui Sedney, Ryan Kos (Pepijn Hopstaken), Lars Kerkmeijer, Sam van Kleef, Eskil de Koning (Bart Rijnja), Maurits Smid (Teun Suyver), Thijs Beunder (Faisel Loukili), Dani van Soest, Philip Ties, Gianluca Nijholt

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

Man of the match: Lars Kerkmeijer