• v.v. Jonathan helpt mee wensen vervullen!

Stichting Make-A-Wish® Nederland doet er alles aan om allerliefste wensen van zieke kinderen te vervullen. v.v. Jonathan helpt en ondersteunt dit goede doel en initiatieven als maatschappelijk partner.

v.v. Jonathan | Stichting Make-A-Wish® Nederland | Actie Strooigoed 2018

• V.V. JONATHAN HELPT MEE WENSEN VERVULLEN!

Allerliefste wensen van kinderen met een ernstige, of zelfs levensbedreigende ziekte, die wensen geven deze kinderen de kracht om kind te zijn en geen patiënt. Stichting Make-A-Wish® Nederland doet er alles aan om deze allerliefste wensen te vervullen. v.v. Jonathan helpt en ondersteunt dit goede doel en initiatieven als maatschappelijk partner.

• ACTIE STROOIGOED

Eén van die initiatieven is de Actie Strooigoed. Deze actie biedt de mogelijkheid om Stichting Make-A-Wish® Nederland te steunen door zakjes kruidnoten te (ver)kopen. De weken in aanloop naar 5 december hebben de Jonathan leden, bezoekende verenigingen en diverse bedrijven (waaronder Rabobank Rijn & Heuvelrug; afname van 10 dozen c.q. 240 zakjes kruidnoten) bij v.v. Jonathan dit ook massaal gedaan en bijgedragen. In totaal zijn er 2.400 zakjes kruidnoten afgenomen en aan de man gebracht met een schitterende opbrengst als resultaat. Dank aan allen die door hun bijdrage dit mede hebben mogelijk gemaakt.

• MAATSCHAPPELIJKE VERBROEDERING

Naast de inzet van alle Jonathan-leden is deze jaarlijkse actie ook omarmd door andere verenigingen welke Sportpark Achter ’t Slot bezochten de afgelopen twee weken. Maar de actie ging verder?? Zo speelde Jonathan 014-2 een uitwedstrijd in Uithoorn tegen Legmeervogels 014-1. De coach van Jonathan had als geste een doos kruidnoten gekocht voor deze tegenstander. Na afloop van de wedstrijd (waarin Legmeervogels te sterk bleek voor Jonathan), werd de doos uitgereikt aan het team van Legmeervogels in hun kleedlokaal. Met de uitleg waar Make-A-Wish voor staat en waarom Jonathan met de naam van haar Maatschappelijk Partner op alle 1.400 wedstrijdtenues speelt. De spelers (gemiddeld 13 jaar oud) beginnen na deze korte toelichting spontaan te applaudisseren. Maar daar bleef het niet bij. De leider van de "tegenstander" komt met een mooi initiatief; zijn team en de ouders van het team komen met een spontane donatie van EUR 50 voor Make-A-Wish. Een ontzettend mooi gebaar: sport verbindt, sport verbroedert?? het schept een gevoel van saamhorigheid, zorgt voor teamspirit en onderling respect.

• OPBRENGST

De opbrengst en bijdrage van v.v. Jonathan aan de Actie Strooigoed is dit jaar € 3.830,-. Deze opbrengst komt geheel ten goede aan onze maatschappelijk partner, Stichting Make-A-Wish® Nederland. Op deze wijze draagt v.v. Jonathan ook een steentje bij aan allerliefste wensen vervullen. Het uitkomen van een wens geeft deze kinderen nieuwe kracht om sterker de toekomst in te gaan.

Dank, dank...

Mede namens de Sponsorcommissie van v.v. Jonathan en Stichting Make-A-Wish® Nederland