• Update Corona protocol (ook voor onze tegenstanders!)

Per 29 september zijn alle regels weer aangescherpt en dit heeft veel invloed op onze vereniging. Voor alle informatie vanuit de rijksoverheid verwijzen wij je naar deze website

Maatregelen per 29 september 18:00u
    Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september 18:00u en gelden minimaal voor de komende drie weken. Voor het voetbal betekent dit:

• Geen publiek meer toegestaan bij amateurvoetbal

• Alle sportkantines gaan dicht, ook onze container

• Kom maximaal 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd het complex op en vertrek gelijk weer na je wedstrijd.

Aanvullende spelregels bezoekende verenigingen

• Er geldt voor ons complex een maximaal aantal van 5 rij ouders die wij op ons complex kunnen toelaten. Houd hier rekening mee, wij waarderen jullie medewerking enorm.
    • Kom omgekleed naar ons complex, er zijn geen kleedkamers beschikbaar. Indien er een uitzondering gemaakt dient te worden (bv tegenstander buiten een straal van 50km) communiceren wij dat via de voetbal.nl app.

Aanvullende spelregels thuisspelende teams

• Zorg dat leiders, trainers, vlaggers op tijd ingevuld zijn op het wedstrijdformulier via de Wedstrijdzaken App. Als je op het wedstrijdformulier ingevuld bent heb je toegang tot ons complex.
    • Pupillenwedstrijden die begeleid worden door een spelbegeleider melden zich aan in het wedstrijdsecretariaat. Dit is dus slechts 1 persoon.

Aanvullende spelregels Groene Welpen

• Ondanks de veelal zeer jonge leeftijd willen wij de Groene Welpen op zaterdag “gewoon” laten doorgaan.
    • Groene Welpen mogen via het fietsenhok gelijk naar de veldjes aan de rechterkant. Ouders/ begeleiders mogen het complex NIET op.
    • Per groep (uur) zijn er maximaal 3 spelbegeleiders nodig. Deze moeten zich uiterlijk vrijdag 18u hebben aangemeld bij de coordinatoren. Als er meer aanmeldingen zijn bepalen de coordinatoren.
    • Na afloop kunnen de Groene Welpen weer worden opgevangen bij de hoofdingang.
    • Vrijblijvend of ter kennismaking meevoetballen is deze weken niet mogelijk. Alleen voor ingeschreven Groene Welpen van Jonathan.
  • Een paar vaak gestelde vragen op een rij:

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
    Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de wedstrijden/trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt ook voor ouders.

Wie is er wel welkom op de sportaccommodatie?
    Op het publiek na zijn alle personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs.

Ik rijd mijn kind (t/m 19 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
    Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Probeer als thuisspelende vereniging vooraf duidelijke afspraken te maken met de bezoekende vereniging over het aantal ouders/begeleiders die per uitspelend jeugdteam het terrein als ‘chauffeur’ mogen betreden. Beperk in deze situaties de aanwezigheid van ouders/begeleiders tot het noodzakelijke om spelers op de wedstrijdlocatie te krijgen. Communiceer als club jouw club specifieke richtlijnen ook duidelijk op jouw website en aan de poort om discussie te voorkomen.

Ik rijd mijn kind naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
    Nee. Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd.

Overige informatie en veelgestelde vragen zijn hier te vinden: