• Tekort aan vrijwilligers - dit is wat we gaan doen

  JE WORDT BINNENKORT TOEGEWEZEN AAN EEN TAAK!

   

  Je leest het inderdaad goed! Je wordt aan het werk gezet voor de vereniging.

  Het kunnen blijven faciliteren van de activiteiten van de vereniging vv Jonathan staat onder zware druk. En dat betekent dat we terug moeten naar het uitgangspunt van de vereniging: ‘met vereende krachten’. Oftewel, samen de schouders eronder zetten.

  De ontwikkelingen waar de vereniging mee te maken heeft, leidt ertoe dat meer inzet van vrijwilligers nodig is. En juist mede door het afnemend aantal vrijwilligers (oa vanwege leeftijd) is dat steeds lastiger bol te werken. Meer lasten komen nu op minder schouders terecht.

  Daarom is besloten om in de laatste maanden van dit seizoen een proef te gaan draaien met een deel van de bovenbouw-teams. Op diverse plekken in de organisatie piept en kraakt het … maar het begin wordt gemaakt met de bezetting van het secretariaat in april en mei.

   

  Hoe gaat het werken?

  In het schema kun je terugvinden wanneer jouw team verantwoordelijk is voor het runnen van een secretariaatsdienst. Alle info die nodig is, wordt vooraf met je gedeeld. We verwachten dat vanuit het team een naam en/of namen worden doorgegeven die de dienst invullen namens het team. In het schema is zoveel als mogelijk rekening gehouden met de speeltijden van de teams, maar mocht het onverhoopt toch niet passen, probeer dan zelf een vervanger te regelen en informeer de coördinator (info volgt).

   

  Sta ik er helemaal alleen voor?

  Nee zeker niet! Er is altijd een bestuurslid op het sportpark aanwezig die kan ondersteunen. Bij de roosterdienst is ook minimaal 1 ouder aanwezig in het secretariaat. De ouder is ook van een van de teams die staan ingeroosterd.

   

  En hoe dan verder?

  Als deze proef met goed resultaat wordt afgerond, gaat deze aanpak breder worden toegepast. En mocht je dan in de komende maanden een dienst hebben gedraaid, dan is jouw team niet meteen weer aan de beurt.

   

  Maar ik wil eigenlijk nu al iets doen!

  Dat is natuurlijk fantastisch! Want zoals je hebt gelezen hebben we op veel plekken tekorten om alle gaten dicht te lopen. Neem dus contact op met Ramond Leenders om te bespreken wat je nu al zou kunnen doen voor onze vereniging.