• Selectieprocedure Jonathan jeugdselectieteams 2020-2021

Recent hebben de leiders en trainers hun talenten uit het team doorgegeven aan de voetbalcommissie. Hoe gaat dit nu verder voor deze spelers? Een korte uitleg van de stappen op korte termijn, aangezien Jonathan ervoor heeft gekozen om de selectieprocedure met ingang van dit jaar aan te passen in vergelijking met voorgaande jaren.

Inmiddels is alle informatie in één document verzameld en is het tijd voor de volgende stap. De grote vraag is natuurlijk hoe nu verder en wanneer? Van elke leeftijdsgroep wordt bekeken met welk team ze individueel mee gaan trainen of dat ze een extra trainingsmoment krijgen als deze aantallen groot zijn.

Voorbeeld: stel we hebben een 5 namen door gekregen in de O8-leeftijd, dan kunnen we beslissen om deze 5 spelers mee te laten trainen bij de O8 selectie omdat dat dan nog redelijk overzichtelijk is. Stel we hebben een 20+ namen in de O11 en O12 leeftijd, dan kunnen we er voor kiezen om deze een extra trainingsmoment apart aan te bieden op een nader te benoemen dag plus tijdstip om daar vandaan weer een kleinere selectie te maken die vervolgens mee gaan in het vervolg van de selectie procedure later dit lopende seizoen.

De aankomende periode gaan beide HJO's dit bespreken en inplannen, zo gauw dit afgetikt is volgt de verdere informatie. Voor de spelers die door hun leiders/trainers zijn doorgegeven geldt dat ze in ieder geval rekening kunnen houden dat de eerst trainingsmomenten pas ná de voorjaarsvakantie gaan komen.

Overige informatie met betrekking tot de procedure:

1. Spelers, spelend in een Jonathan recreatief team (ook wel genoemd niet-selectieteam)

Door interne scouting bestaat een goed beeld van talentvolle spelers, spelend in een Jonathan recreatief team. Gedurende het seizoen worden deze spelers namelijk al meerdere malen bekeken. De leiders en trainers van de niet-selectieteams worden begin 2020 benaderd om namen door te geven van spelers die in hun ogen selectiewaardig zijn. De namen van deze spelers worden naast de lijst gelegd van niet-selectiespelers, die reeds opgevallen zijn en worden door de selectietrainers in overleg met de technisch coördinatoren en Hoofd Jeugdopleiding besproken. Van de opgevallen niet-selectiespelers worden de meest getalenteerde spelers uitgenodigd om een aantal keer mee te trainen met een selectieteam. Bij de trainer/leider(s) van deze spelers zal ook om nadere informatie worden gevraagd over de betreffende speler. Voor alle spelers die worden uitgenodigd, geldt dat het een uitnodiging betreft. Deelname aan de selectietrainingen is niet verplicht.

2. Spelers, spelend in een Jonathan selectieteam
    Alle huidige selectiespelers wordt gevraagd of ze ook in het nieuwe seizoen een plek in de selectie zouden willen. Ook hier geldt dat het niet verplicht is, maar een keuze van de speler zelf.

3. Spelers van buiten Jonathan
    Ook dit seizoen zullen spelers, die op dit moment bij een andere vereniging voetballen, in aanmerking willen komen voor een plek in een Jonathan selectieteam. Deze spelers worden uitgenodigd voor een proeftraining bij een selectieteam om vast te stellen of een speler in aanmerking komt voor vervolg van de selectieprocedure (lees selectietrainingen). Bedoeling is om hiervoor speciaal georganiseerde talentdagen te organiseren.

Selectietrainingen
    Tegelijkertijd met de uitnodiging naar de spelers om deel te nemen aan de trainingen, zal meer informatie worden gegeven over de procedure, de trainer en het verloop van de selectieprocedure.

Met vriendelijke groet,
    Voetbalcommissie