• Regelmatige overwinning Jonathan 1, 0-3 winst op SC Everstein

Zaterdag 30 november, een uitwedstrijd en wel in Everdingen tegen SC Everstein. Een tegenstander waartegen nog nauwelijks in competitieverband is gespeeld. Twee seizoenen geleden nam SC Everstein de eerste keer de handschoen op tegen het groen witte vlaggenschip. De uitwedstrijd stond bij velen nog op het netvlies. IJskasttemperaturen, een harde wind en zelfs sneeuwval in de 2e helft. Vandaag waren de omstandigheden 180 graden anders. Geen wind, vanwege de zonneschijn dragelijke temperaturen en vooral een windstil sportpark aan de Lekdijk.

Voor de fotoreportage van Suresh Chadda en filmpjes van de familie Knopper klik op: fotoreportage

De wedstrijd kende een uitvoerige voorbeschouwing op de website van de rood witten. Daarin werd het eigen spel onder de loep genomen maar kwam Jonathan ook uitgebreid aan bod. Feit was wel dat SC Everstein in haar laatste wedstrijd tegen DVSU niet goed voor de dag was gekomen. Een slechte wedstrijd waarin zelfs een strafschop werd gemist (bron: website SC Everstein).

De aanloop naar de wedstrijd kende voor Jonathan nogal wat hectiek. Niet zo zeer de jammerlijke afwezigheid van Jesse Bertens wegens een vorige week opgelopen schouderblessure maar meer de plotselinge absentie van doelman Xavier Gynia die overvallen werd door een vervelende griepaanval. Doelman Dylan Seesink Clay moest dan ook na afloop van de wedstrijd van het 2e elftal met spoed naar Everdingen worden ingevlogen. Niet alleen hij maar ook nog drie andere 2e elftalspelers maakten dezelfde reis.

Dat waren de omstandigheden vooraf. Nu de wedstrijd. Menigeen kende spanning vooraf want was  SC Everstein echt zo zwak als tegen DVSU. Weinigen gingen daarvan uit en rekende op een fysiek en strijdvol SC Everstein. Daar was op het natuurgrasveld uiteindelijk weinig van te zien. Vanaf het eerste fluitsignaal van de dienstdoend arbiter heerste Jonathan deze middag. De eerlijkheid gebiedt dat in de vijfde minuut Dylan Seesink Clay een wereldredding verrichtte en daarmee een voorsprong voor SC Everstein voorkwam. Daarmee was het kruit aan Everdingse kant wel op. Jonathan zocht gedisciplineerd de aanval en scoren was een kwestie van tijd. Dat kwam uit want in de 28e minuut was het Aldo Hima die doeltreffend uithaalde (0-1).

• Nog voor rust verdubbelde Jonathan de voorsprong. Het was Appie Ayoubi die de keeper met een mooi schot kansloos liet (0-2) na perfect voorbereidend werk van Roy Versluis en Alexander Prent. Met deze stand vertrokken beide ploegen richting kleedkamers op het mooie sportpark aan de Lekdijk.

• Na rust een identiek spelbeeld. Jonathan de heersende partij maar creëerde niet veel mogelijkheden om de score naar een hoger plafond te tillen. SC Everstein wilde wel maar kon niet mede vanwege de deze middag zeer solide Jonathan verdediging die al een aantal wedstrijden geen tegendoelpunt toestaat. Het was uiteindelijk Marco Knopper die het definitieve vonnis over SC Everstein velde (0-3).

• Daarmee behaalde Jonathan de 10e achtereenvolgende overwinning van het seizoen. Een unicum in de clubhistorie.

Nog twee wedstrijden voor de winterstop. De eerste is volgende week, zaterdag 7 december, opnieuw uit en wel in Hei- en Boeicop tegen HSCC’61. Op sportpark Het Plein wordt om 14.30 uur afgetrapt. De navigatie moet worden ingesteld op F.A. van Hallstraat 1, Hei- en Boeicop.

• Opstelling Jonathan:

Dylan Seesink Clay, Matthijs Visser, Roy Versluis, Bart Rijnja, Glenn Linnebank, Thijs Beunder, Aldo Hima, Marco Knopper, Alexander Prent, Roland Truggelaar, Appie Ayoubi

Ingebrachte wissels: Wouter Botermans, Sami Gamil en Abe Boerma

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode