• Reactief of pro-actief … in elk geval informatief!

  Eerlijk is eerlijk, de opkomst was niet overweldigend bij de informatie-avond voor trainers/leiders over trainen, blessures en de preventie daarvan bij sportende jeugd. Intensiever qua kennisoverdracht des te meer.

  Hoe dan ook, de aanwezige leiders/trainers kregen theoretische uitleg en praktische info van Esther Schoots (Sportarts van het SMA Utrecht) en Manon Beerdsen (Sportfysiotherapeut van Fysio Sport & Training Dijnselburg).

  Wist je dat je met de persoonlijke combi van gegevens lengte, lengte in zit, gewicht en geboortedatum redelijk kan voorspellen of je "bezoek" gaat krijgen van Osgood Schlatter of Sinding Larsen Johansson? Twee blessures die samenhangen met de groei.

  ‘Visite’ is natuurlijk best gezellig, maar sommige gasten hou je liever buiten de deur, waaronder deze twee.
  Het is geen garantie dat je met de kennis van deze infosessie "deze gasten" daadwerkelijk buiten de deur houdt. Zeker is wel dat het goed is om te weten hoe hier dan mee om te gaan als ze er toch zijn.

  Vanuit Jonathan wordt gewerkt om te professionaleren in kennis, begeleiding en ondersteuning. Vandaar dat dit niet de laatste sessie is geweest hierover.
  Op 20 februari is nog een info-avond voor de ouders, daar zal deze sessie herhaald worden. Locatie : Fysio Sport & Training Dijnselburg (Badmeester Schenkpad 14, Zeist, www.fysiosportentraining.nl). Svp aanmelden vanwege beperkt aantal zitplaatsen (zeist@fysiosportentraining.nl).

  Trainers/ leiders die op 6 februari verhinderd waren kunnen dan alsnog aansluiten.

  Kortom, verkies je om pro-actief informatie op te halen hierover, schrijf dan in! 

  Met blessurevrije sportgroet!

  VoetbalCie