• Jonathan Champions League

De Corona Werkgroep is de afgelopen dagen druk geweest om de komende periode conform de nieuwe coronaprotocollen te laten verlopen zoals deze woensdagavond zijn ingegaan. We hebben er voor gekozen om deze zaterdag (17 oktober) het sportpark helemaal gesloten te houden, als teken dan we in een 'nieuwe' tijd zitten en e.e.a. moeten opzetten. En we hebben wat leuks bedacht, we introduceren:

• Alle onderbouwteams en de bovenbouw breedteteams* doen automatisch mee aan het toernooi. Uiteraard doen alleen Jonathan teams mee aan het toernooi, geheel conform de nieuwe coronamaatregelen. We spelen de komende 3 zaterdagen:

• Zaterdag 24 oktober
    • Zaterdag 31 oktober
    • Zaterdag 7 november

Het toernooi kent poules van 4 teams, we spelen aanvankelijk een halve competitie en iedereen speelt elke bovengenoemde zaterdag alsof het een normale zaterdag is. Al speel je wel steeds 'thuis' en tegen een ander Jonathan team. Daarna kijken we weer verder hoe de coronamaatregelen zich ontwikkelen en of we de competitie weer kunnen hervatten, de Champions League moeten verlengen of dat we helemaal niet meer door kunnen / mogen. Uiteraard hebben we getracht om, mede op basis van de standen in de competitie tot op heden, de poules qua niveau zo goed mogelijk in te delen. We zijn ons er bewust van dat dat nooit optimaal lukt, maar je moet maar zo denken: Het is maar 3 keertjes en zo zijn we wel lekker actief bezig!

Programma
    Het programma zal gecommuniceerd worden via de voetbal.nl app (zoals jullie inmiddels wel gewend zijn). Daarnaast zullen we ook via de website, Facebook & Instagram ruchtbaarheid geven aan ons interne toernooi (zonder toeschouwers).

Groene Welpen
    De groene welpen hebben op zaterdag 24 oktober nog herfstvakantie. Maar daarna gaan ook de groene welpen weer starten op zaterdag 31 oktober conform het normale schema.

JO19 Breedteteams
    Helaas was er veel communicatie omtrent de leeftijdsgrens tussen jeugd en volwassenen. Er waren verschillende soorten van uitleg. Mark Rutte gebruikte weer andere woorden dan de KNVB en nog weer anders was de uiteindelijke wetgeving (noodverordening van de Veiligheids Regio Utrecht), die bezigt weer andere termen. Wij moeten ons echter aan de wetgeving houden en niet aan de (vrije) uitleg die allerlei mensen en/of instanties er aan geven. De wet is helder de uitzondering geldt voor spelers tot en met 17 jaar. Dus niet voor 18 jaar en ouder. Dat maakt dat veel JO19 teams meerdere of soms zelfs bijna alle spelers uitgesloten zien. Alleen de JO19-6 bevat momenteel louter spelers van 17 jaar of jonger. Derhalve spelen die wel mee in de Jonathan Champions League en is er voor de overige JO19 breedteteams geen wedstrijdprogramma. De 16- of 17-jarigen in de overige teams kunnen eventueel wel trainen / onderling spelen. Dit zullen we nader bespreken met de leiders van deze teams.

Bovenbouw selectieteams
    Voor deze teams hebben we een 'alternatief' oefenprogramma op de zaterdagen. Zo is de gehele jeugd actief voor zover de coronaprotocollen dit toelaten. De trainers zullen het programma communiceren aan de spelers.

Senioren en Recreanten
    Voor volwassenen gelden aangepaste regels die voetballen (haast) onmogelijk maken. Groepjes van maximaal 4 op de training en iedereen 1,5 meter afstand. Dus geen partijvormen, onderlinge wedstrijden of andere leuke dingen. Voorlopig zijn er daarom geen activiteiten voor de senioren en recreanten!

Doordeweeks trainen
    Trainingen voor de jeugd gaan de komende periode gewoon door conform het trainingsschema**. Alleen bij de 13 t/m 17 jarigen moeten de trainers 1,5 meter afstand houden tot de spelers. Spelers van 18 jaar en ouder trainen (helaas) niet. Toeschouwers (ouders) zijn dus niet welkom op het sportpark. Alleen spelers en mensen met een functie hebben toegang tot het sportpark. De kantine, de kleedkamers (dus ook de douches) zijn op slot en dus komen en gaan spelers omgekleed van en naar het sportpark.
    ** De Jonathan Voetbal Academie is deze woensdag 21 oktober met vakantie.

vv Jonathan
    De coronacommissie