• Pak slaag voor Jonathan in Veenendaal; 6-1 verlies tegen De Merino's

Zaterdag 12 november de uitwedstrijd in Veenendaal tegen De Merino's. Een tegenstander uit al een wat verder verleden. Beide clubs troffen elkaar in competitieverband voor het laatst in Veenendaal in het seizoen 2006/2007. Toen was Jonathan de sterkste en won met 1-3. Maar dat was toen.

De Merino's werden voor aanvang van de competitie bestempeld als een van de titelkandidaten. Die prognose konden de blauwwitten tot nu toe (nog) niet waarmaken. Slechts een punt was tot nu toe de schamele oogst voor de Veenendalers.

Het was heerlijk weer op het mooie sportcomplex aan de Wageningselaan in Veenendaal. Sportpark de Groene Velden koesterde zich in de najaarszon en dat gold ook voor het aanwezige publiek.

Het was weer eens improviseren voor coach Rob Zomer. Het kende veel absenties. Zo ontbraken bijvoorbeeld doelman Xavier Gyina, Philip Ties, Gianluca Nijholt, Ryan Kos, Thijs Beunder en de al wat langer afwezige Sebastiaan Kolff en Jesse Bertens.

Vanaf minuut een vroegen velen zich af waarom de Veenendalers nog maar een punt hadden bemachtigd. Het legde Jonathan gedurende de hele wedstrijd haar wil op en dat betaalde zich uit. De Merino's was trefzeker in minuut 23, 30 en 33 en nam een 3-0 voorsprong. Verdedigende fouten waren daaraan mede debet. Maurits Smid deed wat terug door in de 40e minuut koppend voor de 3-1 te zorgen. Toen een deel van het publiek al richting clubhuis was gelopen was het opnieuw De Merino's dat in de 46e minuut de 4-1 op het scorebord deed verschijnen. Arbiter Wateler die geen moeilijke middag kende, floot daarna direct af voor de rust.

Na rust in eerste instantie Jonathan dat aandrong en ook mogelijkheden kreeg om de achterstand te verkleinen. Maar trefzeker waren de groenwitten niet. Dat was de Merino's nog twee keer wel. In het laatste kwart van de wedstrijd liep het uit naar een 6-1 voorsprong die nog wel hoger had kunnen zijn wanneer het (nog) scherper in de afwerking zou zijn geweest. Een overwinning voor de Veenendaalse gastheer waarop niets viel af te dingen.

Opstelling Jonathan:

Tim van Beest, Rui Sedney, Rob Stoop, Bart Rijnja (Lars Kerkmeijer), Sam van Kleef, Eskil de Koning, Teun Suyver (Abdullah Achaq), Pepijn Hopstaken (Jos Swaray), Dani van Soest, Maurits Smid, Faisel Loukili

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

Komende zaterdag 19 november de thuiswedstrijd tegen v.v. Dieren uit het gelijknamige dorp dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Rheden. Een volstrekt onbekende tegenstander die vandaag overigens verraste met een 3-0 winst op CDW. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter A. Willems.