• Overwinning op Desto in bewogen wedstrijd; 1-0 winst voor Jonathan 1

Zaterdag de 23e november, de thuiswedstrijd tegen Desto. Een tegenstander uit een ver maar ook dichtbij verleden. Een club  met een vergelijkbare achtergrond maar ook met dezelfde benen op de grond als Jonathan. In de pers was al geduid dat Jonathan de 1e periode won over de rug van de “kleintjes”. Slechts Houten was in die 1e periode een gelijkwaardige opponent volgens de regionale editie van het AD. Alle overige tegenstanders bevonden zich nl. in het rechter rijtje. Desto gehuisvest op plek drie met vijf punten achterstand en natuurlijk gebrand om dat verschil te verkleinen.

Kortom een volgende testcase voor het team van Rob Zomer. De ceo van Jonathan 1 kende geen personele problemen. Met het oog op de verwachte strijdwijze van de deze middag geheel in het zwart getooide tegenstander koos Rob Zomer voor Appie Ayoubi  in de punt van de aanval. Daardoor moest Roland Truggelaar op de bank plaats nemen.

In eerste instantie een wedstrijd waar beide ploegen niet het achterste van de tong lieten zien. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af zonder dat beide goalies inspannend werk moesten verrichten. Er deden zich dan ook weinig kansen voor om de man van het scorebord in beweging te brengen. Een uitzondering was een gestroomlijnde aanval over rechts waarna de voorzet niet het gewenste effect kreeg. Feit was wel dat Desto qua fysiek enigszins de overhand had. Na exact 45 minuten floot referee Ambachtsheer voor de theepauze. Een arbiter die tot aan de rust de wedstrijd met twee vingers in de neus floot.

Na het pickwickmoment sloeg al snel in de tweede helft overigens geheel onverwachts de vlam in de pan. Scheidsrechter Ambachtsheer zag in een duwovertreding van Desto aanleiding om een rode kaart te trekken. Dat bracht emoties teweeg en de arbiter koos voor een afkoelingsperiode.

• Toen het spreekwoordelijke ijs voor voldoende afkoeling had gezorgd werd de wedstrijd hervat. Door de numerieke meerderheid wist Jonathan de wedstrijd in de hand te krijgen. Niettemin moest het beducht blijven op counters van de ploeg uit Vleuten-de Meern. Dat leek uiteindelijk te resulteren in een goal van de vanmiddag in het zwart gehulde bezoekers. Het lobje kreeg echter net te veel windkracht mee en belandde net over het doel van Xavier Gynia. Een volgend wapenfeit aan Desto-kant was een vrije trap die de lat deed beroeren. Daarna was het Jonathan die de verdediging van Desto in verlegenheid. Eerst was het een voorzet van Matthijs Visser die Jesse Bertens een uitgelezen mogelijkheid gaf om de score te openen. De kopbal ging jammer genoeg net naast. Jonathan bleef aandringen maar moest wel bedacht blijven op counters van Desto. Dat ging Jonathan goed af en gaf in het laatste deel nauwelijks nog iets weg. Minuut 86 was cruciaal. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Tijs Beunder die snoeihard uithaalde (1-0).

• KOMT DAT SCHOOOOOOOOT !!!!!!!!!!!

• De laatste minuten waren voor het aanwezige publiek spannend. Zou Desto nog in staat zijn om de achterstand om te buigen naar minimaal een gelijke stand? Die vraag werd met het laatste fluitsignaal van de referee beantwoord. 1-0 stond op het scorebord en daarbij bleef het.  Voor de 9e maal dus winst voor ons vlaggenschip. De grootste concurrenten Brederodes en Houten wisten vandaag ook de overwinning binnen te halen. Daardoor bleven de onderlinge verhoudingen ongewijzigd en staat Jonathan nog steeds op nummer 1 in de derde klasse D.

Volgende week een uitwedstrijd. Gespeeld wordt tegen SC Everstein. Gespeeld wordt in Everdingen met als navigatieadres Lekdijk 49a. Aanvang is 14.30 uur.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gynia, Matthijs Visser Roy Versluis, Bart Rijnja, Glenn Linnebank, Thijs Beunder, Aldo Hima (Roland Truggelaar), Marco Knopper, Alexander Prent (Wouter Botermans), Appie Ayoubi, Jesse

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

Man of the match: Thijs Beunder