• Overtuigende 3-0 winst Jonathan op koploper VVZ'49

  Zaterdag 27 oktober, de thuiswedstrijd tegen nummer 1 VVZ'49 uit Soest. Voor menigeen een bekende maar voor de wat later op deze aardbol verschenen personen een onbekende tegenstander. Voor Jonathan coach Rob Zomer was VVZ'49 bijna een gelezen boek. Rob was de coach van VVZ'49 in het afgelopen seizoen en vooraf bleek nog steeds de nodige animositeit tussen Rob en de groenen uit Soest. Bij deze wedstrijd hing de ranglijst in de 3e klasse D zaterdag over beide ploegen. VVZ'49 5 punten voor op Jonathan en bij winst een uitloop naar 8 punten. Voor Jonathan de uitdaging om die voorsprong te minimaliseren tot 2 punten.

  De vrijdagse neerslag was door koning Pluvius te niet gedaan op het moment van de aftrap. Het herfstzonnetje scheen heerlijk en dus alle ingrediƫnten waren aanwezig voor een voor het publiek aantrekkelijke pot voetbal. Het was VVZ'49 dat in de eerste 10 minuten het spel dicteerde. Daarna was het Zeister groen en wit dat de vuisten balde en de gasten uit Soest liet ademhalen.

  Met de rust een 0-0 stand. Daarna in de 2e helft pakte Jonathan de zaken op en wist meer en meer de bakens richting de Soester goal te verzetten. Uiteindelijk betaalde zich dat uit. Als eerste was het Darif Labardi die de score opende. Daar werd vervolgens in eerste instantie nog geen vervolg aan gegeven terwijl de mogelijkheden daarvoor zich wel aandienden. Zo rond de 75e minuut tumult langs de lijn. Het was uiteindelijk de jonge scheidsrechter Stuurman uit Hoofddorp die zijn verantwoordelijkheid nam en de tegentreffer van VVZ'49 wegens hands afkeurde.

  Het prima opererende Jonathan greep daarna definitief VVZ'49 bij de strot en verhoogde de voorsprong. Eerst was het opnieuw Darif Labardi die de stand naar 2-0 tilde. Last but no least de 3-0 voorsprong. Dit maal was het Aldo Hima die de uiteindelijk winst van 3-0 soepel maar ook fraai bezegelde.

  Al met al een (zeer) verdiende winst van Jonathan op koploper VVZ'49. VVZ'49 blijft nummer 1 maar voelt de hete adem van Jonathan in de nek. Doorslaggevend was vandaag de wil om te winnen maar ook om elkaar te steunen in welke situatie dan ook. Daarnaast stonden de linies goed op elkaar afgestemd en gaf Jonathan verdedigend nauwelijks of niets weg.

  Man of the match: Roy Versluis. 

  Voor Jonathan is komende zaterdag opnieuw sprake van een thuiswedstrijd. Dit keer thuis tegen Veenendaal. Aanvang 14.30 uur op sportpark Achter 't Slot.

  Opstelling Jonathan:
  Xavier Gyina, Bart Rijnja, Roy Versluis, Matthijs Visser, Daif Labardi, Jaouad Amhahid, Aldo Hima, Rogier van der Hout, Jesse Bertens, Alexander Prent, Tijani Arkouch

  Ingebrachte wissels:
  Tim Grapendaal, Wouter Botermans, Nigel Siebelink

  Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode