• Opnieuw winst voor Jonathan 1 1-3 zege op DVSU

Vandaag zaterdag 5 oktober 2019 de derde competitiewedstrijd en wel uit tegen het Utrechtse DVSU. Een bekende tegenstander waar tegen Jonathan het vaak moeilijk heeft. Overigens niet in de allerlaatste uitgave van deze wedstrijd op 11 mei 2019 toen ons vlaggenschip met de duidelijke cijfers van 1-4 wist te winnen.

DVSU kende een slechte seizoensstart met twee maal verlies; dat stond haaks op de twee overwinningen van groenwit. Een makkie vroegen de vaste supporters zich vooraf af.

Het antwoord daarop was snel te geven. Jonathan speelde niet groots maar loodste de overwinning uiteindelijk toch veilig de haven binnen.

Het weer op sportpark Lunetten aan de Olympus 11 in Utrecht was een verademing ten opzichte van het weer van de laatste dagen toen Pluvius zijn tanden liet zien. Pluvius was ook debet aan het niet doorgaan van de dinsdagtraining. De overvloedige regenval liet niet toe dat er getraind kon worden.

Coach Rob Zomer startte overigens met dezelfde elf als vorige week in de derby tegen FZO.

Het was aan Zeister kant een onrustige eerste helft. Het speelde wel met de nodige aanvallende intenties maar in eerste instantie kende DVSU geen problemen om die te ontmantelen. Aan de andere kant moest Jonathan beducht zijn voor de ongecompliceerde aanvallen aan Utrechtse kant. Toch was het Jonathan dat in de 40e minuut de score opende. Het was Marco Knopper die doeltreffend was (0-1). In de daarop volgende tegenaanval van DVSU had Jonathan niet over geluk te klagen. DVSU leek te scoren maar de paal was een sta in de weg. Met die 0-1 stand zochten beide ploegen na het rustsignaal van de warrig fluitende arbiter Nefkens de heel veraf gelegen kleedkamers op.

Na rust een zelfde spelbeeld als voor rust. Jonathan de betere ploeg maar beducht voor het ongecompliceerde spel van DVSU. Tussen de 75e en 85e minuut besliste Jonathan de wedstrijd. Het was Jesse Bertens die tot twee maal toe doeltreffend was en Jonathan op een 0-3 voorsprong zette. Ook DVSU wist doelman Xavier Gynia een keer te verschalken en bracht daarmee uiteindelijk de 1-3 stand op het overigens niet aanwezige scorebord.

Het was niet groots wat Jonathan deze middag liet zien. Maar toch wanneer mindere wedstrijden tot winst leiden is er vertrouwen voor de rest van de competitie. Met deze winst komen de groenwitten op 9 uit 3. Een score die Jonathan deelt met het Utrechtse Desto. Mede koplopers als Brederodes en Hercules lieten vanmiddag punten liggen en kijken nu uit op de rug van Jonathan en Desto.

Komende zaterdag alweer de vierde competitiewedstrijd en wel thuis tegen het Culemborgse Focus'07. Onder leiding van referee B. de Groot wordt om 14.30 uur afgetrapt op sportpark Achter 't Slot.

Opstelling Jonathan:

Xavier Gyina, Matthijs Visser, Roy Versluijs (c), Bart Rijnja, Glenn Linnenbank, Appie Ayoubi, Marco Knopper, Aldo Hima (Thijs Beunder), Jesse Bertens, Roland Truggelaar (Sander van den Berg), Alexander Prent (Max Schmitz)

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode.