• Opnieuw verlies Jonathan 1; 3-4 nederlaag tegen vv Dieren

  Zaterdag 19 november 2022 de thuiswedstrijd tegen vv Dieren uit het gelijknamige dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Rheden in de provincie Gelderland. De gasten werden opgericht op 1 juli 2012 na een fusie tussen Erica’76 en Gazelle Nieuwland. Ook de vv Dieren is een promovendus in de 2e klasse. Het 1e werd in het voorjaar op de laatste competitiedag kampioen.

  Het was winters koud op een zonnig sportpark Achter ’t Slot waar de vv Dieren met een volle bus arriveerde. Verschil in punten bedroeg welgeteld één in het voordeel van de Gelderlanders.

  Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen De Merino’s van vorige week zaterdag zat coach Rob Zomer wat beter in zijn keuzemogelijkheden. Zo startte Philip Ties, Sebastiaan Kolff en Thijs Beunder in de basis waarin ook een plaats voor Bart Rijnja was ingeruimd. Ook Jesse Bertens was weer terug maar begon op de bank. Rob Zomer moest daarentegen wel Gianluca Nijholt, Xavi Gyina en Ryan Kos missen.

  Het was de vv Dieren dat na het beginsignaal van de goed leidende arbiter Willems in eerste instantie de bovenliggende ploeg was en dat leidde al in de 12e minuut tot de 0-1. Op het middenveld werd de bal ingeleverd en met een snelle uitval werd er gescoord. De treffer deed Jonathan wakker schudden want al zes minuten later stond de 1-1 op het scorebord. Na een vrije trap werd de voorgegeven en ingetikt door Phlip Ties. Daarmee was de koek voor de groenwitten in de eerste helft nog niet op. Het was tot twee maal toe Dani van Soest die de score opvoerde. In minuut 33 en 39 was het raak. Eerst na opnieuw een vrije trap de 2-1 en na een voorzet van Maurits Smid de 3-1.

  Met de 3-1 voorsprong werd dan ook de thee opgezocht. Wie dacht dat met deze stand de wedstrijd was gespeeld kwam bedrogen uit. In die tweede bleek vv Dieren de sterkste ploeg. In de 60e minuut tekende het voor de aansluitingstreffer (3-2) en maakte zelfs een kwartier voor tijd de gelijkmaker. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg want in de 83e minuut namen gasten uit Dieren ook nog een voorsprong (3-4). In de nog resterende speeltijd probeerde Jonathan nog de bakens te verzetten maar dat leidde niet tot succes en was de jammerlijke nederlaag een feit.

  Opstelling Jonathan:

  Tim van Beest, Rui Sedney, Pepijn Hopstaken (Rob Stoop), Bart Rijnja, Sam van Kleef, Sebastiaan Kolff (Eskil de Koning), Maurits Smid (Jesse Bertens), Thijs Beunder (Teun Suyver), Dani van Soest, Philip Ties, Abdullah Achaq

  Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

  You-tube filmpje (zie hieronder): Suresh Chadda

  Zaterdag 26 november de uitwedstrijd in Lunteren tegen de gelijknamige club. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. ter Velde. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Wormshoef, Wormshoefweg 4, 6741 ZG Lunteren.