• Opnieuw bekerwinst voor Jonathan 1

Zaterdag 8 september stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor ons eerste elftal, een uitwedstrijd tegen de buren van Patria.

Rob Zomer kon voor deze wedstrijd geen beroep doen op Xavier Gyina, Max Schmitz, Jaoad Amjahid en Alexander Prent.

Het gras op het hoofdveld van Patria had de week voorafgaand aan de wedstrijd waarschijnlijk genoeg groeimiddel gehad en was eigenlijk te lang voor goed voetbal.

Jonathan startte voortvarend en vanaf de eerste minuut werden er volop kansen gecreëerd, echter zonder het gewenste resultaat. Na ongeveer een kwartier spelen een strafschop voor Jonathan welke helaas door de keeper van Patria werd gestopt.

In de 22e minuut was het dan toch raak. Rogier van der Hout schoot de bal beheerst achter de prima keeper van Patria. Dit was tevens de ruststand.

In de rust paste Rob Zomer twee wissels toe. Nigel Siebelink verving Jesse Bertens en Hicham el Mourabit nam de plaats in van Tijani Arkhouch. Wederom veel dreiging richting de goal van Patria en in de 54e minuut was het Wouter Botermans die de 0-2 binnen schoot. Zo’n kwartier voor tijd was het Rogier van der Hout die zijn tweede goal van de dag maakte. Al met al een meer dan verdiende overwinning. Komende zaterdag de laatste bekerwedstrijd thuis tegen SV Baarn die ook de eerste twee wedstrijden met winst hebben afgesloten. Jonathan zal moeten winnen of gelijkspelen om de volgende bekerronde te bereiken.

Volgende wedstrijd: zaterdag 15 september 14:30 uur Achter 't Slot: Jonathan 1 - sv Baarn 1

Opstelling Jonathan: Robert van der Harten, Bart Rijnja, Daan de Jong, Roy Versluis(c ), Aldo Hima, Matthijs Visser, Tijani Arkhouch (Hicham el Mourabit), Darif Labardi ( Ilidio Miguel), Wouter Botermans, Jesse Bertens ( Nigel Siebelink), Rogier van der Hout

Assistent scheidsrechter : Jeroen van Duijvenbode