• Een jubileum!

Al weer ronde 20 van de Jonathan Champions League!

De goed ingelichte lezer van dit stukje weet natuurlijk dat er nog een veel grotere verjaardag aanstaande is. Een verenigingsverjaardag. Die gaat echter door de corona vrijwel geruisloos voorbij. Aanstaande zaterdag is de vereniging 75 jaar oud. Een heuse mijlpaal!

Maar er is nog een soort van mijlpaal. Al weer 20 zaterdagen organiseren we voor de hele vereniging, ten minste de delen die dat conform de coronaregels mogen, de Jonathan Champions League. Eerlijk is eerlijk, niet alles ging altijd door; Regen, sneeuw en corona zorgden ervoor dat er weliswaar wedstrijden niet doorgingen maar we zijn echt al even onderweg:

• Bijna 750 wedstrijden.
    • Meer dan 4.000 doelpunten.
    • Extra activiteiten als; Sinterklaastraining, 4x4 toernooi, 3x3 voetbal & 11x11 oefenen.

De KNVB heeft de Regio Cup bedacht en wil ‘op fietsafstand’ een competitie lanceren met buurverenigingen. Regelmatig wordt op de velden de vraag gesteld; zou het binnenkort starten? Maar met de terrassen dicht, het hoger onderwijs niet volledig open, de winkels niet volledig open, de avondklok er nog op, helemaal geen binnensport, voor 27+ geen buitensport en tal van andere coronamaatregelen lijkt een spoedige start van de Regio Cup niet heel aannemelijk. Al zijn de wegen van de Rijksoverheid ondoorgrondelijk. Want tenslotte stond de avondklok echt bovenaan het lijstje, is de avondklok na 21.00 uur niet effectief en als dat de enige inconsistent heden zouden zijn …

Afijn voorlopig zijn we gezegend met onze eigen Jonathan Champions League. Lekker op fietsafstand spelen tegen andere ‘groene leden’. Er is opvallend veel verbroedering en het wedstrijdsecretariaat kent nauwelijks vragen want de meeste zaken lopen op rolletjes. Ik zeg op naar een echte mijlpaal: 25 rondes! We gaan er in ieder geval wel voor.

Wel nog het dringende beroep aan iedereen om zich aan de coronaregels te houden! We zien dat de zon begint door te breken en dat iedereen graag ons geweldige initiatief komt bekijken maar het is er toch echt voor de deelnemers en het kader dat het ‘feestje’ mogelijk maakt. Want we willen het voorlopig toch nog even mogelijk blijven maken. Het is namelijk het beste alternatief voor iets dat we (hopelijk) komend seizoen weer echt gaan oppakken, voetballen tegen ‘andere kleuren shirts’ in competitieverband.

De coronawerkgroep & Jonathan Champions League organisatie

Annelies, Arnaud, Chris, Dave, Guido, Patrick & Peter.