• Jonathan neemt niet deel aan de KNVB RegioCup. Na 32 rondes stopt de Jonathan Champions League!

We krijgen regelmatig vragen over wanneer het einde van het seizoen is en hoe lang we nog doorgaan met voetballen in dit bijzondere voetbalseizoen. Het einde van het voetbalseizoen is uiterlijk zaterdag 26 juni. Dat is tevens speelronde 32 van de Jonathan Champions League. We nemen als vereniging dan ook geen deel meer aan de KNVB RegioCup. Dat is organisatorisch te veel na een intensief seizoen. We hebben de focus inmiddels gericht op komend seizoen en op het goed afronden van dit seizoen. We maken dit seizoen de komende weken dan ook af zoals reeds eerder gepland.

Aanstaande zaterdag 29 mei is speelronde 28. Aan de leiders is reeds gevraagd wanneer men de laatste speelronde wil spelen. Iets eerder stoppen dan zaterdag 26 juni is namelijk ook mogelijk en een aantal teams zullen dan ook, op eigen verzoek, eerder in juni al stoppen met wedstrijden spelen.

• Getallen

Voor de cijferaars onder u nog een paar leuke getallen. Met 32 rondes in de Jonathan Champions League, 3 bekerwedstrijden en 4 competitiewedstrijden heeft een team als de JO15-3 (willekeurig voorbeeld) toch maar mooi 39 wedstrijden gespeeld dit seizoen! We willen de KNVB uitdagen dit soort aantallen te halen in de komende seizoenen. Dat zal best een uitdaging worden!

Aanstaande zaterdag organiseren we ook de 1000e Jonathan Champions League wedstrijd! Mijlpaaltje!

• KNVB RegioCup

Ook wij hebben kennis genomen van de berichtgeving van de KNVB over de RegioCup en de persconferentie van Mark & Hugo in Den Haag. We zijn echter als vereniging volledig afgemeld bij de KNVB voor de RegioCup en zullen dus niet deelnemen. Aan deelnemen zitten op dit late moment in het seizoen, zo vlak voor het einde van het seizoen, te veel haken en ogen.

Nieuwe selectiegroepen

Al enige tijd zijn we bezig om de nieuwe selectiegroepen voor komend seizoen samen te stellen en trainen we 1x per week met deze groepen. In juni gaan deze groepen 2x per week trainen en zullen we deze selectiegroepen proberen een paar keer mee te laten spelen in de Jonathan Champions League ter voorbereiding op komend seizoen. Dat geeft wel wat planningsuitdagingen omdat deze groepen ook huidige breedtespelers bevatten. We willen de huidige breedteteams die door willen voetballen op zaterdag echter absoluut laten spelen! Mochten er 2 of meer spelers van een team meedoen aan deze nieuwe selectiegroepen dan zullen we daar in de planning rekening mee houden. Mochten er desondanks problemen zijn, laat het dan tijdig weten, dan zullen de heren van het Technisch Hart zoeken naar een goede oplossing (jeugdopleidingjonathan@gmail.com). Want dat we de breedteteams willen laten spelen is geen loze belofte, dat is iets dat we waar gaan maken!

Trainingen

Op vrijdag 25 juni is de laatste dag dat we trainingen faciliteren. Daarna starten de trainingen voor de nieuwe teams weer in de loop van augustus. Teams kunnen eventueel eerder stoppen met trainen in overleg met de trainer(s). De nieuwe selectiegroepen worden per mail en/of via de technische staf geïnformeerd hoe lang er in juni doorgetraind wordt.

Jonathan Voetbal Academie

De laatste training van de JVA is op woensdagmiddag 16 juni.

Velden

Op zondag 26 juni sluiten alle velden en het sportpark voor voetbalactiviteiten. De grasvelden krijgen dan ongeveer 9 tot 10 weken rust om te herstellen van dit intensieve voetbalseizoen! Want er mocht dan corona zijn, de kantine en de kleedkamers zijn al maanden nauwelijks gebruikt, we hebben natuurlijk wel gevoetbald op de velden. Op zondag 30 mei sluit veld 7 reeds, daarover elders op de site meer nieuws. Mogelijk sluiten 1 of meerdere andere grasvelden ook al eerder. Daar zullen we u via de website ook van op de hoogte houden.

Inleveren spullen/sleutels

Aan het einde van het seizoen moeten er ook weer diverse zaken worden ingeleverd om alles gereed te kunnen maken voor een nieuw seizoen. Lockersleutels, trainingsmaterialen, kleding van selectieteams e.d. zullen we eind juni weer retour willen. Een uitnodiging daarvoor volgt in de loop van juni.

De coronawerkgroep & Jonathan Champions League organisatie

Annelies, Arnaud, Chris, Dave, Guido, Patrick, Peter & Tamara.