• Onbetwiste winst Jonathan 1 uit tegen DEV Doorn; 0-3 winst en koppositie

  Zaterdag 9 februari 2019 de uitwedstrijd tegen het Doornse DEV. Vanuit het verleden een angstgegner die veelal thuis de groen witten een klap om de oren wist te geven terwijl de stand op de ranglijst daar eigenlijk geen aanleiding toe gaf.

  Coach Rob Zomer had tactisch wat aanpassingen in zijn startopstelling aangebracht.  Roy Versluis kreeg met nr. 6 een plek op het middenveld en Daan de Jong nam met nr. 3 de centrale verdedigingspositie in.

  De wind liet zich gelden op het sportpark aan de Buurtweg in Doorn. Het was dus herfstig maar beide ploegen leken daar in het veld weinig last van te hebben. Vanaf het begin van de prima leidende arbiter Chris Maas was Jonathan de bovenliggende partij. Dat leidde overigens tot weinig  kansen of mogelijkheden. Halverwege de 1e helft was het wel raak. Jesse Bertens werd in het Doornse strafschopgebied neergehaald en de daarop volgende strafschop werd door dezelfde Jesse onberispelijk benut (0-1).

  Daarvoor en daarna was het eenrichtingverkeer richting Doornse goalie Sluis. Nogmaals weinig mogelijkheden om de score te verhogen maar aan de andere kant lukte het DEV ook niet om de uitstekende verdediging van Jonathan angst in te boezemen. Het was dus wachten op verhoging van de score aan Zeister kant. In de 1e helft lukte dat nog niet want toen de referee voor half-time floot stond nog steeds de 0-1 op het bord.

  Na de thee een identiek spelbeeld. Een sterker en eigenlijk een veel sterker Jonathan dat vooral domineerde op de speelhelft van DEV maar dat leidde voorlopig niet tot een verhoging van de score. Daar kwam in het laatste deel van de 2e helft verandering in. Tot twee maal toe trok Rogier van der Hout de trekker over en dat betekende de 0-3 op het scorebord. Daar gingen overigens voorbereidende acties van Aldo Hima en Ayoub el Hachimi aan vooraf. Het ijverige DEV kon daar verder niets tegenover stellen en zo boekten de Slotbewoners een verdiende overwinning op DEV. Een overwinning die nog meer glans kreeg toen bekend werd dat koploper VVZ'49 in en tegen Veenendaal een 1-0 nederlaag leed. Omdat het doelsaldo van Jonathan net iets beter is dan dat van VVZ'49 nestelt Jonathan zich aan de kop van de 3e klasse D.

  Komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Candia'66 uit Rhenen. In de uitwedstrijd in Rhenen nam Jonathan de punten mee naar Zeist. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark Achter 't Slot is om 14.30 uur.

  Opstelling Jonathan:
  Xavier Gyina, Matthijs Visser, Daan de Jong, Bart Rijnja, Tijani Arkhouch (Rogier van der Hout), Roy Versluis, Jaouad Amjahid, Aldo Hima (Hicham el Mourabit), Jesse Bertens, Wouter Botermans (Ayoub el Hachimi), Alexander Prent

  Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode