• Nipte zege Jonathan VR-1 bij TOV in Baarn

Zaterdag 30 november gaat Jonathan VR-1 op bezoek  TOV VR-1 in Baarn. TOV VR-1 heeft een ballensponsor gestrikt en om het gewenste foto momentje te creëren gaan de meiden gezamenlijk met TOV het veld op.  Waar de talrijk meegereisde supporters van Jonathan genieten van een heerlijke winterzon, is het op het veld vanaf de eerste minuut  strijden om elke meter. TOV geeft weinig ruimte weg en Jonathan houdt te weinig rust aan de bal. Toch zijn de betere kansen voor Jonathan. De eerste goede kans is voor Lola, haar schot belandt aan de verkeerde kant van  het zijnet.

In de 20e minuut is het wel raak. Thirza gaat goed door op links en geeft met haar linkerbeen een prima voorzet. Esmee komt vanaf rechtsbuiten goed naar binnen en tikt de 1-0 binnen, een prima goal van Jonathan. Nog geen drie minuten later is het weer raak. Akke weet Thirza te bereiken, die goed doorgaat en de bal langs de keeper in de rechterhoek weet te schuiven, een comfortabele 0-2 voorsprong zo lijkt het.

Toch blijft het spel moeizaam. Jonathan probeert de tweede helft de bal wel meer in de ploeg te houden, maar de uitvoering is nog te onrustig om dat goed te laten werken. Na rust gaat TOV daarbij nog fysieker spelen terwijl de scheidsrechter daar onvoldoende tegen optreedt. Thirza wordt in kansrijke positie in het strafschopgebied met twee handen pontificaal omver geduwd; de scheidsrechter ziet er geen strafschop in. In de 66e minuut krijgt Lisanne een schoen op haar bovenbeen, maar de scheidsrechter laat doorspelen. In de chaos die daarna ontstaat weet TOV de 1-2 te maken.

Ruim twintig spannende minuten volgen, waarbij TOV steeds opportunistischer gaat spelen en steeds de lange bal zoekt op haar spitsen. Door ijzersterk verdedigen van vooral Lisanne en Kim weet TOV echter geen kansen meer te creëren.  Als de scheidsrechter om onduidelijke redenen TOV een vrije trap gunt op ca. 40 meter van het doel wordt TOV toch nog gevaarlijk. Het afstandsschot is indrukwekkend, maar Sanne zit er attent bij en voorkomt daarmee de gelijkmaker.

Jonathan weet de 2e helft verder zelf ook te weinig echte kansen te creëren, het gaat  daarvoor te vaak  mis bij de laatste pass. Zodoende blijft het tot de 93e minuut spannend. Maar aan het eind van de rit mag Jonathan zich de verdiende winnaar noemen en is de achterstand tot koploper Woudenberg tot één punt terug gebracht.