• Nipte nederlaag Jonathan 1; 2-3 verlies tegen Veensche Boys

Zaterdag 3 december 2022 de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys uit Nijkerkerveen. Voor het laatst tegenstander tweede helft jaren 90. Een duel tegen de Veensche Boys sprong er destijds uit. Het ging om een plek in de finale van de nacompetitie. Die wedstrijd werd met 6-3 door Jonathan gewonnen met spelers als Richard Somer, Ties Huigens en doelman Mario Louwers en als coach Jeroen Hendriks. De finale van de nacompetitie werd overigens verloren van Zwaluwen’30 uit Hoorn (Historische brongegevens Dick van de Streek). Dit seizoen doet Veensche Boys mee in de bovenste regionen van de 2e klasse C.

Het was ijs- en ijskoud op een dunbevolkt sportpark Achter ’t Slot. De klimatologische omstandigheden waren daar zeker debet aan maar misschien ook wel het feit dat de wedstrijd vanwege Oranje al om 13.45 uur begon.

Het wordt langzamerhand een eentonig verhaal want coach Rob Zomer zag zich voor de zoveelste maal geconfronteerd met een aantal afwezigen. Om er maar een paar te noemen. Spits Dani van Soest liep op krukken langs de lijn, was Philip Ties nog ziek en hoorde ook Gianluca Nijholt onder de absenten. Tel daar de al langer geblesseerde spelers bij op dan kom je toch uit bij niet de sterkste opstelling. Wel keerde Jesse Bertens terug in de basisformatie van Rob Zomer.

Na het beginsignaal van de goed fluitende scheidsrechter Barrales uit Amsterdam startte Veensche Boys beter dan Jonathan. Dat leidde in de 11e minuut al tot de openingstreffer voor de Nijkerkerveners. Na een snelle aanval kon de 0-1 niet voorkomen worden. Die 0-1 verscheen echter niet op het scorebord want door kortsluiting was het weergeven van de stand onmogelijk geworden. De tegentreffer gaf Jonathan de nodige energie en werd het meer en meer een gelijkwaardige strijd. Dat leidde in de 24e minuut ook tot de gelijkmaker. Jesse Bertens schoot een vrije trap onberispelijk in (1-1). Jonathan kon niet lang genieten van de 1-1. Veensche Boys nam 2 minuten later al weer een voorsprong (1-2). Vier minuten later was het opnieuw Jesse Bertens die met een prima schot voor de 2-2 zorgde.

Na rust in eerste instantie een wedstrijd zonder grote kansen en mogelijkheden aan beide zijden. Dat veranderde in de 69e minuut. Jonathan maakte een verdedigende fout die door Veensche Boys efficiënt werd afgestraft (2-3). Daarna een grote tegenvaller voor Jonathan. Jesse Bertens viel geblesseerd uit en is op het oog weer de nodige tijd bezig met herstel. Toch deed Jonathan Veensche Boys nog een aantal malen pijn in het strafschopgebied maar tot de gelijkmaker kwam het helaas niet.

Opstelling Jonathan:

Tim van Beest, Rui Sedney, Rob Stoop (Efe Dönmez), Bart Rijnja, Sam van Kleef, Sebastiaan Kolff, Faisel Loukili (Mick Kruft), Thijs Beunder (Floris Tilstra), Maurits Smit, Jesse Bertens (Pepijn Hopstaken), Abdulah Achaq

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

Komende zaterdag 10 december: uitwedstrijd tegen v.v. Otterlo. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur en staat onder leiding scheidsrechter W. ten Damme. Voor wie ons vlaggenschip gaat steunen het (navigatie)adres is Hoenderloseweg 4A, Otterlo.

Het is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op 21 januari 2023 wordt de competitie weer hervat.