• Nieuws uit de bestuurskamer #4

    De eerste helft van het voetbalseizoen zit er alweer bijna op. Met nog één speelronde en een inhaalronde te gaan kunnen we ons op gaan maken voor de winterstop en van de feestdagen (en welverdiende rust) gaan genieten. Om in het weekend van 18 januari weer vol aan de bak te kunnen. Vanuit het bestuur en onze commissies is er het afgelopen half jaar hard aan met name de praktische zaken gewerkt. Denk daarbij aan het organiseren van de koffiediensten op zaterdagochtend, het wekelijks invullen van het scheidsrechtersschema, aanvullen van de ballenhokken omdat veel spullen in zwarte gaten verdwijnen om maar enkele voorbeelden te noemen. Daarnaast natuurlijk ook veel aanvullende en spectaculaire activiteiten. Het oktoberfeest was een groot succes, echter de klap op de vuurpijl was de wedstrijd van onze Jonathan Legends tegen de Creators FC. Een zeer hoge opkomst en een erg goede organisatie zorgden voor een mooi evenement waarbij alleen maar positieve geluiden te horen waren. 

    De bestuurlijke focus het komende half jaar zal liggen op de verdere uitwerking van de verschillende beleidsplannen. De voetbalvisie is bijna gereed, er wordt hard gewerkt aan hernieuwd vrijwilligersbeleid. Beide een zeer belangrijk onderdeel van het totale verenigingsbeleid dat aan onze ALV zal worden voorgelegd.

    Al met al veel positiviteit bij en rond onze vereniging. Echter mogen we enkele "bedreigingen" niet uit het oog verliezen. Het zware tekort aan scheidsrechters, het teruglopende aantal vrijwilligers maar ook het zogeheten "consumentengedrag" van enkelen zijn zorgwekkend. Waarbij ook de verharding van de voetbalwereld een rol speelt. Jeugdwedstrijden die enorm uit de hand lopen, verenigingen die wegens wangedrag van teams volledig uit de competitie genomen worden. We moeten alert blijven op uitwassen bij onszelf en om ons heen.

    Met betrekking tot de uitrol van het Masterplan Buitensport van de Gemeente Zeist. Daarover is heel veel te doen, en enkele verenigingen nemen daarin een actieve communicerende rol in. Zowel Jonathan en Stichting Gebouwen Achter 't Slot hebben er alle vertrouwen in dat onze deel van het masterplan binnen de genoemde tijdskaders zal worden uitgerold. Er wordt door ons hard gewerkt om zowel de huidige situatie (rond veld 6 en 7) als de toekomst correct en naar onze volle tevredenheid uit te voeren. 

    Afsluitend, ook ons eerste elftal is goed bezig. De eerste periodetitel is binnen en wie weet, met nog twee wedstrijden te gaan, sluiten de mannen van Rob Zomer de eerste seizoenshelft ongeslagen af.