• Na moeizaam begin toch weer een ruime zege voor Jonathan VR-1 (1-5)

Na de twee klinkende overwinningen waarmee Jonathan VR-1 het seizoen opende, had de ploeg niet alleen de koppositie op de ranglijst verworven, maar zich ook duidelijk als favoriet voor het kampioenschap opgeworpen. Een status die de ploeg van coach Jan Tiernagan zelfbewust kan opeisen, maar ook betekent dat het er niet makkelijker op wordt. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.

Afgelopen zaterdag trof Jonathan met Hercules (VR5) een tegenstander die niet van plan was om vriendelijk opzij te gaan voor de dames van Jonathan en met veel strijd aan de wedstrijd begon. Jonathan verzuimde in die beginfase om het veld breed te maken in balbezit en leed daardoor soms onnodig balverlies. Hercules kreeg ook enkele mogelijkheden, maar het was daarna toch Jonathan dat de beste kansen kreeg.  In de 25e minuut verdedigde Hercules niet goed uit. De wat wilde trap werd geblokt door Akke, waarna Madelief beheerst  in de rechterhoek de 0-1 binnenschoot.

• Nog geen twee minuten later een mooie 1-2 combinatie tussen Madelief en Akke waarbij laatstgenoemde de afmaker was en de 0-2 een feit. Het leek er even op dat Jonathan verder afstand zou nemen maar Hercules rechtte haar rug en wist met een snelle uitbraak over links de aansluittreffer te realiseren.

De tweede helft wist Jonathan Hercules ver van het doel te houden en gaf het nauwelijks meer kansen weg. Toch had Jonathan aanvankelijk moeite om zelf veel te creëren. In de 62e minuut was het Akke die met een mooi afstandsschot weer de veilige marge van 2 doelpunten op de borden bracht.  Jonathan had de wedstrijd goed onder controle, al moest Noortje na een onbesuisde tackle van een Hercules speelster met een dikke enkel het veld verlaten en ontving Brechje een knie tussen haar ribben, ook een zeer onprettige ervaring waardoor adem halen voor Brechje in één keer  niet meer de normaalste zaak van de wereld was. Des te mooier was het dat juist Brechje vlak voor  tijd de 1-4 maakte. Kort daarna was het Zoe, die na goed voorbereidend werk van Linde, nog de 1-5 kon aantekenen en daarmee VR-1 toch weer aan een ruime zege holp. Een verdiende maar toch ook zwaar bevochten overwinning.

Dat hoge bomen aan de hemel rijken, dat zie je maar zelden, maar de boom van Jonathan VR-1 groeit al enkele weken gestaag door en is na afgelopen zaterdag weer een beetje beter in staat om wind te vangen.