• Milan Merkx speelt volgend seizoen in AZ O15

    Jonathan O14-1 speler Milan Merkx maakt met ingang van komend seizoen deel uit van AZ O15. Milan maakte dit seizoen een zeer goede ontwikkeling door als speler en werd dit seizoen dan ook uitgenodigd voor een stageperiode bij zowel De Graafschap, Almere City en FC Utrecht.

    Ook de scouts van AZ volgde Milan al geruime tijd bij de wedstrijden van Jeugdplan Nederland West 1. Het was dan ook logisch dat direct na het optreden van Milan tijdens een wedstrijd tussen het ‘nationale’ JPN-team en AZ de scouts aan Milan vroegen om de overstap naar AZ te maken.

     

  • Milan maakt deel uit van de zeer talentvolle lichting 2004 bij Jonathan. Zo maakten drie Jonathan-spelers, geboren in 2004, al eerder de overstap naar FC Utrecht. Milan is de eerste speler die bij AZ gaat spelen.

  • Afgelopen dinsdagavond hebben we bij Jonathan nog even stilgestaan bij dit succes van Milan. Samen met zijn ouders Annemarie en Marco Merkx, meldde Milan zich in de bestuurskamer van Jonathan. Daar zaten al z’n trainer Yannick van Voorst, technisch coördinator Heinz Hendrikse, technisch coördinator jeugd Rik van der Horst en waarnemend voorzitter Arnaud Miltenburg.

    Aan tafel zat een trotse en zelfbewuste Milan, die tijdens het eten van een puntje appelgebak enthousiast vertelde over wat hij de afgelopen 6 maanden had meegemaakt. Over het nieuwe trainingscomplex van AZ was hij kort en krachtig: “Het is groot en heel erg nieuw”.