• Met de borst vooruit!

Op uitnodiging van Make-A-Wish was maandagavond 12 november een kleine Jonathan-afvaardiging aanwezig bij de ‘Kids’ Night’ van Make-A-Wish in het DelaMar theater in Amsterdam. Het doel van deze Kids’ Night is om de betrokkenen van Make-A-Wish een mooie avond met een feestelijke tintje te laten beleven met een programma vol met aangrijpende en inspirerende verhalen afgewisseld met luchtigere momenten. Een soort van jaarlijkse vrijwilligersavond.  De delegatie van Jonathan was uitgenodigd vanwege het maatschappelijk partnerschap (‘shirtsponsor’).

Na zo’n avond komt het besef weer extra hard binnen dat Jonathan eigenlijk altijd met 1-0 voorstaat zodra het team het veld op loopt met deze organisatienaam op de borst. En natuurlijk alle clichés zijn waar; zo’n avond met alle aangrijpende verhalen van zieke kinderen relativeert wederom enorm. Die dubieuze penalty tegen van afgelopen zaterdag en het onnodige puntverlies is opeens een stuk minder belangrijk in vergelijking met het lot van deze kinderen en hun families.

En juist daarom is een extra trotse houding op zijn plaats! Eigenlijk mogen we als Jonathan trots zijn om met zo’n mooie naam op de borst te lopen. Zeker als duidelijk wordt hoe mooi het werk is dat wordt geleverd door Make-A-Wish. Ongetwijfeld is dat nog niet bij iedereen duidelijk. Dat is gelijk reden genoeg om daar de komende periode aan te gaan werken en meer besef mee te geven bij onze (jeugd)leden en de ouders.

En in de tussentijd gewoon alvast oefenen om met de borst vooruit te lopen! Make-A-Wish vs een lokale sponsor zoals Containerbedrijf De Jong. Met alle respect voor Fam de Jong, maar de 1-0 staat alvast op het bord.

Wordt vervolgd . . .