• Krachteloos Jonathan delft onderspit; 2-1 nederlaag in Veenendaal tegen VRC

Zaterdag 21 januari 2023 de uitwedstrijd in Veenendaal tegen de Veenendaalse Racing Club afgekort VRC. Jonathan trof VRC het laatst in het seizoen 2013/2014 in de uitwedstrijd tegen VRC. Het waren toen klinkende cijfers. Met een 1-4 winst vertrok Jonathan destijds vanuit het Veenendaalse met onder meer Dominique Drost als doelpuntenmaker.

Wie vanuit Zeist had gedacht dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden kwam bedrogen uit. Zo wit als het in Zeist was zo groen was het in Veenendaal. De winterse sneeuw had het oosten van de provincie links laten liggen. Kortom prima omstandigheden voor een wedstrijd ook al was de temperatuur op sportpark Spitsbergen in de nabijheid van het vriespunt.

In de formatie van coach Rob Zomer ontbraken in ieder geval Philip Ties en Maurits Smid. Daarentegen was Dani van Soest weer fit maar startte op de bank.

Na het beginsignaal van de onopvallend fluitende arbiter Van Twiller ontspon zich als snel een kat en muisspel waarbij VRC de bovenliggende partij was. Het combineerde soepel en snel en bracht Jonathan al snel in verlegenheid. Al in de 6e minuut opende VRC de score (1-0) en kreeg daarna een aantal malen de gelegenheid om de score op te voeren. VRC verzuimde dit te doen en trof keer op keer de sterk keepende Xavi Gynia op haar weg. De speldenprikken van Jonathan in die eerste helft beperkte zich tot een fraai schot van Gianluca Nijholt en een inzet van Faisel Loukili, Daarmee waren de groen witte wapenfeiten in de 1e helft wel op. Wie dacht dat de 1-0 de ruststand zou zijn had het mis. In werkelijk de slotseconden van de 1e helft was het opnieuw VRC dat scoorde en de 2-0 op het scorebord bracht.

Na rust een identiek spelbeeld. Het was een redelijk overheersend VRC dat Jonathan de hielen liet zien en met name de score niet verhoogde door de reddingen van Xavi Gynia. Zo ging de wedstrijd voort en was het eerder wachten op de 3-0 dan de 2-1. Toch gebeurde dat laatste een ogenschijnlijk slap schot van Gianluca Nijholt verraste de Veenendaalse doelman in de 84e minuut. Dat was dan ook het laatste wapenfeit aan Zeister kant want VRC speelde vervolgens de wedstrijd zonder problemen uit. Al met al een verdiende nederlaag tegen een prima voetballende tegenstander.

• Opstelling Jonathan:

Xavi Gynia, Ruis Sedney, Pepijn Hopstaken (Teun Suyver), Gianluca Nijholt, Sam van Kleef, Sebastiaan Kolff (Rob Stoop), Roy Versluis (Dani van Soest), Faisel Loukili, Thijs Beunder, Ryan Kos, Abdullah Achaq

Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode

Fotograaf: Suresh Chadda Voor de foto gallerij kijk op: http://jalbum.net/a/2068686

Komende de zaterdag 28 januari de thuiswedstrijd tegen het Amersfoortse ASC Nieuwland. Aanvang is om 14.30 uur en staat onder leiding van H.S. van Lagen.