• Komend seizoen start met keeperstraining voor jeugdteams

  Met ingang van komend seizoen gaan we starten met een eigen keeperstraining programma voor de jeugdteams O10 ?? O19 op de velden van Jonathan. We zijn zeer verheugd  dat dit deel van het technisch beleidsplan nu verder wordt vormgegeven door Sander Pater, die is aangesteld als hoofd-jeugdkeepersopleiding. We beginnen met de selectie- en subselectie teams, waarbij de trainingen ingepast gaan worden in het trainingsschema van het aankomend seizoen. Voor de breedte team keepers in deze leeftijdscategorie  gaan we periodiek clinics organiseren. Na het komende seizoen zullen we gaan evalueren of het organisatorisch mogelijk is om ook voor de breedte teams een structureel trainingsprogramma aan te bieden. 

  De voetbalcommissie is op vele fronten bezig om middels de uitvoering van het technisch beleidsplan het voetbal niveau bij Jonathan zowel bij de selectie als mede de breedte teams te verbeteren. De resultaten  hebben we elke week van kunnen genieten op de voetbalvelden. Een belangrijke positie in het team is tot nu toe ietwat onderbelicht gebleven. Dat van de keeper. Het is dan ook een bijzondere positie  in het team en vaak wordt het belang van de keeper in de samenhang van het team onderschat of niet onderkent.

   

 •  “KEEPERS ZIJN GEK”, wordt er vaak gezegd. Dat zijn ze uiteraard niet maar als je ze wekelijks aan het werk ziet dan overkomt je die gedachten wel eens. Ballen worden keihard op hen afgeschoten, waarbij zij deze ballen dan met hun hele ziel en zaligheid proberen tegen te houden met alle risico’s van dien. Een fout leid vaak tot een tegendoelpunt en daar moet je mentaal toch maar mee zien dealen.

  Toch is keepen het mooiste vak wat er is, want iedere wedstrijd biedt weer nieuwe kansen voor de keeper om uit te groeien tot een held. Het heeft ook een keerzijde. Bij het onvoldoende ontwikkelen van zijn/haar talent en concentratie kan je ook snel stagneren of zelfs afhaken bij gebrek aan succesmomenten.  ‘Keepen is dus een vak apart’. Keepen is veel meer dan alleen maar ballen tegenhouden. Het belangrijkste onderdeel van het keepen is het voorkomen van mogelijkheden en kansen. Dit doe je door een goede organisatie neer te zetten en als keeper alert (lees scherp en geconcentreerd) te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat een keeper over een goede techniek beschikt zodat ballen kunnen worden tegengehouden. Bovendien moet een keeper het nodige “lef” hebben.

  Met de start van de keepers trainingen onder leiding van Sander willen we de keepers (selectie & breedte) uitdagen om henzelf op termijn naar een hoger niveau te tillen.