• Komend seizoen nieuw bij Jonathan: Jeugdzaalvoetbal

LET OP: INSCHRIJVEN KAN T/M VRIJDAG 14 SEPTEMBER !!!

Begin komend seizoen start Jonathan met een pilot inzake zaalvoetbal. Doel hiervan is om te onderzoeken of zaalvoetbal een goede aanvulling kan zijn op het veldvoetbal bij Jonathan. Door deze pilot op te starten kunnen wij ons een beter beeld vormen over de haalbaarheid hiervan.

Waarom jeugdzaalvoetbal?

In landen als Spanje, Portugal en Brazilië wordt al sinds jaar en dag in de zaal gevoetbald door de jeugd. Veel van de sterren op het WK (Neymar, Ronaldo, Messi, Iniesta en Couthino) hebben in hun jeugd ook veel in de zaal gevoetbald naast hun wedstrijden en trainingen op het veld.

(filmpje Neymar) https://www.youtube.com/watch?v=FJFKO_3W6fo&t=13s https://www.youtube.com/watch?v=c8_jlJB2zjw

In Nederland wordt zaalvoetbal voornamelijk door volwassenen gespeeld, zaalvoetbal is de grootste indoor teamsport. Vanaf komend seizoen is er dus ook zaalvoetbal voor de jeugd in omgeving Zeist.

5 redenen waarom jeugdzaalvoetbal leuk is en je er ook een nog betere voetballer van wordt

1. Heel veel balcontacten

Door de kleine ruimte en het geringe aantal spelers (1 keeper + 4 veldspelers) ligt het aantal balcontacten tientallen keren hoger van bij veldvoetbal. Dit zorgt voor een nog betere techniek en balbeheersing!

2. Snelheid van uitvoering

Door de kleine ruimte in de zaal verloopt het spel veel intensiever dan veldvoetbal. Spelers moet sneller oplossingen vinden. Hierdoor verbeterd de handelingssnelheid en techniek

3. Fysiek & Lenigheid

Door de korte sprints, korte schijnbewegingen, vrijlopen en veel tempo veranderingen bouw je conditie en lenigheid op.

4. Tactiek

Je wordt met voortdurend met tactisch keuzes geconfronteerd op individueel niveau (dribbelen, passen of op doel schieten) en team niveau (hoe spelen we een tegenaanval uit bij balverlies van tegenpartij? hoe nemen we een hoekschop of vrije trap?)

5. Veelzijdigheid is vereist

De spelers roteren constant van plaats. Iedere speler komt op meerdere plaatsen terecht. Je komt op elke plaats in het veld te staan.

Het belangrijkste is echter het plezier in zaalvoetbal. Iedereen die weleens heeft meegedaan (of gekeken) bij het Jonathan zaalvoetbal kersttoernooi in sporthal Dijnselburg zal dit kunnen bevestigen dat de Jonathan jeugdleden zaalvoetbal erg leuk vinden.

Regio Zeist competitie

Eind september zal de KNVB-jeugdzaalvoetbal competitie in de regio Zeist van start gaan. Elke 2 weken wordt een wedstrijd gespeeld tegen een andere club uit de omgeving Zeist/Utrecht. De wedstrijden worden gespeeld in een voor zaalvoetbal geschikte sporthal en geleid door een KNVB-scheidsrechter.

Er wordt gestart met een 013 (D-pupillen) competitie. Bij voldoende animo zullen ook competities voor andere leeftijdscategorieën (015 / 011) worden gestart.

Er zullen circa 10 wedstrijden in de najaars competitie (afhankelijk van aantal teams) worden gespeeld. Thuiswedstrijden zullen in Zeist worden gespeeld. De speeldag wordt waarschijnlijk de maandag.

Jonathan ondersteunt jeugdzaalvoetbal

Jonathan ondersteunt dit jeugdzaalvoetbal initiatief om het voetbalplezier te vergroten en een extra voetbalmoment aan te kunnen bieden voor de leden.

Jonathan zal deze pilot financieel ondersteunen om jeugdleden kennis te kunnen laten maken met zaalvoetbal: Jonathan neemt 50% van de kosten voor haar rekening.

De (ouder) bijdrage van de speler blijft hierdoor beperkt tot 3-4 euro per wedstrijd. Dit zijn kosten die moeten worden gemaakt voor het huren van de sporthal.

Interesse?

Vind je het leuk om mee te doen (evt met vriendjes uit je team) ? Meld je dan aan via zaalvoetbal@vvjonathan.nl

Inschrijving geldt voor de hele najaarscompetitie.

Bij voldoende aanmeldingen zal Jonathan meerdere teams inschrijven.