•   Knappe overwinning van VR1 op nr 4 Houten (3-0)

Vorige week wist Jonathan VR1 met een 3-1 overwinning op DVSU na een reeks nederlagen het tij te keren. Zaterdag 26 november was het de vraag of de ploeg ook tegen de subtopper Houten (nummer 4 met 16 punten uit 8 wedstrijden) punten zou kunnen pakken. Nog zonder aanvoerder Edel, maar wel weer met Madelief en Tessel in de ploeg en vandaag ook voor het eerst weer met Akke die de trainingen weer heeft kunnen oppakken. Renske moest helaas op het laatste moment toch afmelden vanwege ziekte en ook Lieke was onvoldoende fit om een hele wedstrijd te kunnen spelen. Anne kwam de ploeg het laatste half uur versterken, en dat bleek achteraf zeker geen overbodige luxe te zijn.

Jonathan begon flitsend aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was de ploeg een hecht collectief dat fel was in de duels maar bovenal ook durfde te voetballen en veel meer rust aan de bal liet zien dan in voorgaande wedstrijden. En waar het eerder ook nog wel eens ontbrak aan rendement, was dat er nu wel. Akke ging door over de linkerkant, haar voorzet werd eerst nog verwerkt door de keeper, maar daarna door de goed naar binnen gekomen Lisa binnengeschoten. Al na 2 minuten een 1-0 voorsprong voor Jonathan. Maar dat was allerminst een reden om te verzwakken. Houten had erg veel moeite met de beweeglijkheid van Jonathan en het was in de 6e minuut Jasmijn die attent de vallende bal oppakte en zuiver in de linkerhoek binnenschoot. Een ongekende weelde om na 6 minuten op een 2-0 voorsprong te staan.

Jonathan bleef goed combineren en kansen creëren. Lisa was uitstekend in vorm vandaag en brak meerdere keren goed door over de rechterkant. Madelief was weer erg belangrijk in balbezit en ook centraal achterin was het met Elich, Franka en Anouk dik in orde. Maar het was vooral het collectief wat sterk was vandaag omdat iedereen goed zijn taak uitvoerde. Na een minuut of 20 wel een goede mogelijkheid voor Houten, dat doorbrak door het midden. Maar een uitstekende redding van Anna belette Houten om te scoren.

Na circa een half uur spelen kreeg Linde een paardenkus te verwerken (weer wat geleerd Linde, al rekenen we ijsbeentje ook goed). Met Charlotte achter de hand geen probleem voor Jonathan, maar door het ontbreken van Renske en de halve fitheid van Lieke kwam de ploeg wel wat krapper in de wisselmogelijkheden te zitten.

Jonathan bleef de gehele eerste helft de betere ploeg. In de 35e minuut aarzelde Anouk niet bij een afvallende bal en wist met een mooie boogbal de keeper van afstand te verrassen en daarmee de 3-0 aan te tekenen. Als Anouk er een gewoonte van gaat maken om op deze manier te scoren, dan zal er niemand protesteren.

In de rust vooral de complimenten voor VR1 maar ook de waarschuwing dat Houten vermoedelijk een donderpreek zou ontvangen en de tweede helft fel van start zou gaan. Een verwachting die ook bewaarheid werd. Houten probeerde op wilskracht de wedstrijd naar zich toe te trekken maar Jonathan toonde zich weerbaar en liet zich niet uit de wedstrijd spelen. Toch kreeg Houten een paar goede mogelijkheden. Een schot spatte op de lat uiteen en Anna bracht ook een paar keer prima redding. Houten probeerde steeds meer de lange bal maar Jonathan bleef koel verdedigen.

• Jonathan VR1 liet zien ook qua strijd te kunnen leveren wat er gevraagd wordt in de 3e klasse.

In de 60e minuut kwam Anne, die ook al bij VR2 minuten had gemaakt, in de ploeg voor Tessel die terugkomend van haar blessure preventief gewisseld werd.  Pech was er voor Houten toen één van haar speelsters weggleed bij een ingezette sliding en een nare, misschien zelfs zware, knieblessure opliep. Doordat Houten door haar wissels heen was betekende dit dat Houten met tien spelers door moest.  Jonathan kreeg dan ook steeds betere countermogelijkheden. Tot drie maal toe zelfs in een 2 tegen 1 situatie, maar mede door goed verdedigen van de laatste vrouw lukte het Jonathan niet om dat numerieke voordeel uit te buiten.

• Hierboven Lisa met één van de vele countermogelijkheden voor Jonathan in de 2e helft.

Een kwartier voor tijd pakte Lieke toch nog wat speelminuten mee door in te vallen voor de moegestreden Lisa. Het spel was bij Jonathan inmiddels wel wat minder verzorgd, de vermoeidheid begon bij beide teams zijn tol te eisen. Maar na 90 minuten stond er gewoon nog steeds een 3-0 stand op de borden, een uitslag waar vooraf vrijwel niemand rekening mee had gehouden.  Met deze drie punten nestelt de ploeg zich nu op de 8e plaats, een echte middenmotor dus,  maar VR1 heeft nu alle reden om vooral omhoog te kijken naar wat er nog meer mogelijk is.

Meer foto’s zien van de wedstrijd en de euforie daarna? Kijk op https://photos.app.goo.gl/qs6zy7fM1jnr9oTy8

Ook VR2 deed zaterdag uitstekende zaken. Een spannende wedstrijd tegen Krommerijnstreek VR1 werd in de laatste minuut in haar voordeel beslist waardoor een 4-3 overwinning werd behaald.