• Kater voor Jonathan VR1 thuis tegen Hercules (1-2)

Zaterdag 7 mei stond voor VR1 Hercules op het menu. Van de uitwedstrijd herinnerde Jonathan zich een wedstrijd met veel strijd waarin Jonathan pas laat in de tweede helft kon uitlopen naar een comfortabele voorsprong. Van onderschatting van de ploeg was vanuit Jonathan zijde dan ook geen sprake. Jonathan begon goed aan de wedstrijd en wist gelijk een aantal kansen te creëeren. Wel was van meet af aan duidelijk dat Hercules, met een solide verdediging en een uitstekende keeper, de kaas niet eenvoudig van het brood zou laten eten. Maar het spelbeeld was toch van dien aard dat het een kwestie van tijd leek voordat Jonathan op voorsprong zou komen. Na 20 minuten leek dit ook daadwerkelijk het geval. In een scrimmage situatie schoot de keeper van Hercules de bal vol richting het gezicht van Madelief, waarna de bal via het gezicht van Madelief in de goal belandde. Madelief leek terecht weer een lelijk doelpunt op haar naam te schrijven, maar de scheidsrechter oordeelde dat Madelief in het beschermen van haar  gezicht hands had gemaakt.

De meningen daarover waren verdeeld, maar VR1 verwerkte de teleurstelling en rechtte haar rug.  Nog geen 8 minuten later stak Zoe met een goede pass Akke weg, die beheerst de keeper uitspeelde en VR1 op de verdiende 1-0 voorsprong zette. Maar lang kon Jonathan niet genieten van deze voorsprong. Nog geen vier minuten later wist Hercules uit een corner met een uitstekend getimede kopbal de gelijkmaker aan te tekenen en kon Jonathan weer opnieuw beginnen.

Na rust begon Jonathan wederom erg sterk. Floor (MO17-1) viel prima in op de linksback positie. Het voornemen om iets zuiniger op de bal te zijn door iets minder snel de diepte te zoeken werd goed uitgevoerd en kansen leverde dit genoeg op. De zuivere afwerking ontbrak echter, niet in de laatste plaats door het uitstekende optreden van de keeper van Hercules. Een snoeihard schot van Madelief werd door de keeper ternauwernood geraakt zodat de bal net over het doel verdween. Een door Hercules slecht weggewerkte corner raakte de onderkant van de lat maar de bal weigerde in het doel te rollen. Het waren momenten die Hercules nog meer geloof leken te geven dat er vandaag daadwerkelijk wat te halen viel.

Een domper voor Jonathan was zo’n 10 minuten na rust het uitvallen van Yael met een nare knieblessure. Na afloop zou blijken dat Yael weliswaar niks heeft afgescheurd maar de rest van het seizoen niet meer inzetbaar zal zijn. Een tegenvaller dus niet alleen voor de wedstrijd zelf (Yael zorgde voor veel gevaar vanaf de rechterkant), maar dus ook voor de resterende wedstrijden. En zoals vaak in het voetbal, als het dan tegenzit, dan zit het ook echt tegen. Waar concurrent Benschop in de laatste minuut de overwinning tegen Hercules naar zich toe trok, delfde Jonathan vlak voor tijd juist het onderspit. Het was een voorzet vanaf de rechterkant van Hercules die voorlangs ging en uiteindeljik door de linkerspits kon worden binnengetikt.

De kater voor VR1 was groot. De ploeg zal nu haar weerbaarheid moeten tonen. Op verliespunten is Jonathan nu geen koploper meer, maar met vereende krachten is het behalen van het kampioenschap nog steeds een haalbaar doel. Het was mooi om te zien dat na de wedstrijd vanuit de groep zelf dat geluid al direct naar boven kwam. Samen er voor gaan, met de absolute wil om te winnen. Want de ploeg heeft nog steeds alles in eigen hand.

• Poulestand

PositieTeamGSGWGLVLPT