• Kater voor Jonathan VR1 met 1-2 nederlaag tegen Cobu Boys

    Zaterdag 10 september de tweede bekerwedstrijd voor Jonathan VR1. Na de winst op KFC was nu Cobu Boys VR1 de opponent, een ploeg die ook haar eerste bekerwedstrijd gewonnen had en waar op 24 augustus nog tegen geoefend was. Jonathan VR1 zegevierde die wedstrijd met  0-1 hoewel gezegd moet worden dat beide ploegen toen nog niet compleet waren.

    Jonathan wist dat het zich moest voorbereiden op een tegenstander die  uit was op revanche en vermoedelijk daardoor nog net wat meer strijd op de mat zou leggen dan normaal. Al gauw bleek dat dit vermoeden ook bewaarheid zou worden. Cobu Boys vocht voor elke meter, hield de ruimtes klein en zette kort druk. Jonathan wist daar enkele keren goed onderuit te voetballen. Kansen kreeg het vooral via de flanken, maar de voorzetten waren te vaak een prooi voor de uitstekende keeper van Cobu Boys.  De spreekwoordelijke brilstand was dan ook de ruststand.

    De tweede helft startte Jonathan met nieuw elan en leek Cobu Boys de controle wat meer te verliezen. Juist op het moment dat Jonathan de wedstrijd naar zich toe leek te trekken, wist Cobu Boys met een schot vanaf de zijkant Jonathan te verrassen en op voorsprong te komen. Jonathan ging nog een tempo hoger voetballen, terwijl Cobu Boys zijn uiterste best deed om het tempo uit de wedstrijd te halen. Circa twintig minuten voor tijd was het dan toch raak. Tessel stuurde met een slimme steekpass Lieke weg, die haar tegenstander te snel af was en daarna beheerst de 1-1 binnenschoot. Maar waar Jonathan dacht erop en erover te gaan was het Cobu Boys die met een lange dieptepass haar snelle spits lanceerde en de 1-2 binnenschoot. Een zware domper. Jonathan viel aan wat het kon, het regende kansen, maar was het niet de geweldige doelverdedigster van Cobu Boys, dan was het de lat of een verdediger op de doellijn die Jonathan van scoren weerhield.

    Lang verhaal kort is dat Jonathan met deze 1-2 nederlaag het winnen van de bekerpoule niet meer in eigen hand heeft. In ieder geval is het zaak voor de ploeg om volgende week tegen TOV de nare smaak van deze wedstrijd weg te spoelen.

  • 74e minuut: Lieke scoort de 1-1