• Jonathan wint thuis met 2-1 van FC Oudewater en krijgt koploper in het vizier

  Zaterdag 2 februari 2019 de thuiswedstrijd tegen FC Oudewater. Na de wedstrijdloze competitieronde van het vorige winterse weekend nu de thuiswedstrijd tegen FC Oudewater. Een tegenstander die niet te versmaden is volgens de home-side van de club vanuit het Hollands Groen. Want de laatste resultaten lagen niet zozeer aan de FC uit Oudewater maar meer aan andere factoren. (lees de site). Dus was het deze middag het vanwege de winterse omstandigheden spaarzaam aanwezige publiek zeer benieuwd hoe de club uit het Groene Hart hier afstand van zou nemen.

  Coach Rob Zomer werd deze week geconfronteerd met een tegenslag. Topscoorder Darif Lambardi kreeg uitsluitsel over zijn knieblessure en gelet op de impact daarvan is het seizoen voor hem voorbij. In de basis was daardoor een plek ingeruimd voor Aldo Hima die in eerste aanleg vanaf de linkersite startte.

  Het was winters koud langs de lijn op sportpark Achter 't Slot. Echter menigeen die in de aanloop vreesde voor een slecht bespeelbaar veld kwam bedrogen uit. Er kon gewoon gevoetbald worden. De eerste helft kenmerkte zich door een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Aan de ene kant een aanvallend Oudewater maar aan de andere kant Jonathan dat zich focuste op een beslissende counter die zich helaas in de eerste helft nog niet voordeed. Het was dan ook op zich niet zo verrassend dat FC Oudewater in het eerste deel gevaarlijk werd. Al in de eerste vijf minuten kreeg het mogelijkheden om de score te openen maar met het nodige kunst- en vliegwerk leverde dat geen schade op voor de Slotbewoners. Gaandeweg de eerste helft trok Jonathan meer en meer het initiatief naar zich toe. Mogelijkheden om de armen in de hoogte te gooien bleven echter achterwege. Uiteindelijk floot de wat wispelturig fluitende arbiter Beumer uit Bussum voor de rust.

  Na rust was het toch Jonathan dat het heft in handen nam. Niet dat het publiek omver viel met emoties over grote kansen maar toch het spelbeeld ging in opwaartse richting.
  Dat betaalde zich uit in een 1-0 voorsprong door Wouter Botermans die via een ingenieuze hakbal de Oudewaterse goalie de achterkant van zijn voetbalschoenen liet zien (1-0). Daarna wat wisselingen aan groenwitte zijde. Zo maakte Marco Knopper zijn competitiedebuut. Debuteren deed hij overigens van de week al in de oefenpot in Nieuwegein tegen JSV maar dat telt niet voor de competitie. Zijn invalbeurt kreeg al snel glans. Het was Marco die vanuit een corner de doelman van FC Oudewater koppend kansloos liet (2-0).Daarna kregen de groen witten nog voldoende mogelijkheden om de score naar een hoger plafond te tillen. Jammer genoeg stond daarbij het vizier niet op uiterst scherp. Het slotakkoord was voor FC Oudewater. Vijf minuten voor het verstrijken van de speeltijd verraste het doelman Xavier Gyina die het voor het oog van het publiek wat al te gemakkelijk opnam bij een hoge voorzet (2-1 op het scorebord). Daarna nog een keer billenknijpen aan de zijde van de Slotbewoners maar juichen door de tegenpartij bleef achterwege en zo konden de drie punten in de achterzak worden opgeborgen. Door de winst liep Jonathan twee punten in op koploper VVZ'49. VVZ'49 bleef steken op een 1-1 gelijkspel thuis tegen DOSC.
  Komende zaterdag wordt de competitie voortgezet en staat een uitwedstrijd tegen het Doornse DEV op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur op sportpark Tuilland in Doorn. Voor de gsm het adres is Buurtweg 3B, Doorn.

  Opstelling Jonathan:
  Xavier Gyina, Matthijs Visser, Roy Versluis, Bart Rijnja, Tijani Arkouch, Jaouad Amhahid (Daan de Jong), Ayoub el Hachimi (Marco Knopper), Wouter Botermans, Jesse Bertens, Alexander Prent (Fikri el Ouahabi), Aldo Osmerald

  Assistent-scheidsrechter: Jeroen van Duijvenbode
  Man of the match: Wouter Botermans.