• Jonathan wast Hees de oren; 7-0 winst en nu wacht de finale

Dinsdag 14 juni 2022 de halve finale in de nacompetitie en wel thuis tegen het Soester Hees. Geen onbekende tegenstander want in de reguliere competitie in de 3e klasse C kwam Jonathan Hees 2x tegen en dat leverde 2x winst op. Dat gegeven is overigens geen enkele garantie voor winst in de nacompetitie want dat is een evenement op zich.

Voor een fotoverslag van Suresh Chadda van deze wedstrijd klik op: http://jalbum.net/a/2048722

Coach Rob Zomer had keus ten over voor zijn basis elf. Nagenoeg is bijna iedereen fit en dat is in dit stadium alleen maar prettig.

Het was zwoel op sportpark Achter ’t Slot in Zeist en dat trok heel veel publiek naar de wedstrijd. Veel publiek uit Soest maar ook de Zeister aanhang kwam je in ruime mate tegen.

Ook nu weer een arbitraal trio. Scheidsrechter was Remco Appel die geassisteerd werd door Jacco Baas en Joop van Ditmarsch. De drie kweten zich prima van hun taak.

De eerste 20 minuten was het aftasten van beide ploegen. Jonathan was wel aanvallend de betere ploeg maar de eerste goede mogelijkheid om de score te openen deed zich ongeveer na een kwartier voor. Na een half uur was het Marco Knopper die de score opende met een bekeken kopbal (1-0). Als snel daarna (minuut 39) was het Dani van Soest die de score verdubbelde (2-0). Het slotakkoord in de 1e helft was in de 44e minuut. Pepijn Hopstaken kopte de groenwitten naar een 3-0 voorsprong.

Na de rust liep Jonathan tussen de 55e en 56e minuut uit naar een grote 7-0 voorsprong. Philip Ties (1x) en Dani van Soest (3x) tekende voor de treffers. De grote voorsprong kwam via prima spel tot stand en daar genoot Zeister deel van het publiek zeker van.

Na de bereikte 7-0 voorsprong sukkelde de wedstrijd zich naar het einde. Voor Jonathan hoefde het allemaal niet meer en spaarde het zich en Hees kon nauwelijks een vuist maken.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Appel een groot applaus voor de groen witte formatie.

Komende zaterdag wacht de finale voor promotie naar de 2e klasse. Tegenstander daarin is het Utrechtse Desto; geen onbekende tegenstander voor Jonathan in competitieverband. Desto won haar halve finale in een treffen met SV Houten (0-1).

Wat zeker is dat deze finale op neutraal terrein wordt gespeeld: ZATERDAG 18 JUNI 14:30 uur bij FC DE BILT

Opstelling:

Xavier Gynia, Rui Sedney (Lars Kerkmeijer), Pepijn Hopstaken, Gianluca Nijholt, Sam van Kleef (Tom Roks), Thijs Beunder, Alexander Prent, Philip Ties, Dani van Soest (Maurits Smid), Marco Knopper (Roy Versluis), Jesse Bertens (Abdullah Achaq)