• Jonathan VR1 zegeviert met goed voetbal over Hercules (4-1)

    Zaterdag 4 maart mocht Jonathan Vr1 achter ’t Slot de nummer laatst Hercules (Vr3) ontvangen. De uitwedstrijd speelde Jonathan één van haar mindere wedstrijden met te weinig rust in de ploeg. Vandaag dus de kans voor Jonathan om te laten zien dat de ploeg op dat gebied de afgelopen maanden gegroeid is. Het team miste Renske en Linde vanwege de wintersport, des te fijner was het dat vader Frank toch wederom beschikbaar was als grensrechter.

    Jonathan startte vandaag overtuigend. De eerste mogelijkheid was voor Madelief, haar schot vanaf de tweede lijn miste echter de zuiverheid die Madelief normaal gesproken wel in haar schot legt. Jonathan speelde verzorgd en ook verdedigend had het de zaakjes goed op orde; zowel spitsen als middenveld waren positioneel erg attent. Jonathan was vooral over rechts erg gevaaarlijk waar Jasmijn en Lisa beurtelings de diepte vonden. In de 16e minuut kwam Jonathan op voorsprong doordat Jasmijn attent reageerde bij een afvallende bal en de bal mooi binnenkant paal binnenschoot. Nog geen 10 minuten later wist Jasmijn wederom door te breken over rechts en de achterlijn te halen, alwaar ze prima de rust bewaarde en de bal afspeelde op Akke die de bal simpel maar toch ook beheerst binnen kon schieten (2-0).

    Jonathan wist nog verschillende keren gevaarlijk te worden maar tot doelpunten kwam het voor rust niet meer.

    De tweede helft was het ook vooral Jonathan dat ten aanval trok. Lisa had een aantal weergaloze acties maar ze wist zichzelf op ongelukkige wijze maar niet te belonen in de vorm van een doelpunt. De 3-0 kwam in de 58e minuut wederom van Akke die naar binnentrok en van afstand de keepster wist te verschalken. Jonathan bleef enorm veel kansen creëren maar mede dankzij een goed keepende doelverdedigster van Hercules wist het niet verder uit te lopen. Een slippertje in de verdediging van Jonathan zorgde zelfs voor de 3-1 van Hercules, maar het was niet een gebeurtenis die Jonathan tot echt grote zorgen maande, ook al omdat Hercules ondertussen met tien speelsters verder moest. Zo’n vijf minuten voor tijd wist Lieke nog de 4-1 aan te tekenen. Een prima eindstand voor Jonathan al besefte de ploeg dat de uitslag hoger had kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Tevredenheid was er wel over de goede organisatie vandaag, dat is iets dat volgende week uit tegen UVV behoorlijk van pas zal komen.