• Jonathan VR1 weet schade te beperken bij UVV (4-0)

  Zaterdag 11 maart was er voor Jonathan de uitwedstrijd tegen de zekere kampioen UVV VR1. Deze ploeg, bestaande uit speelsters van de Utrechte Vrouwenvoetbal Academie, speelt dit seizoen letterlijk nog drie klasses onder haar niveau. De thuiswedstrijd werd door Jonathan met maar liefst 0-13 verloren. Vandaag had Jonathan de kans om te laten zien wat het heeft bijgeleerd in de 3e klasse. De ploeg miste Akke vanwege een ski-vakantie en verder was Lieke nog nauwelijks wedstrijdfit.

  Al vrij snel werd duidelijk dat het een heel andere wedstrijd zou worden dan de thuiswedstrijd. Jonathan speelde goed compact en wist goed druk op de bal te houden de eerste helft. Complimenten waren op zijn plaats voor Renske en Lisa die beiden zeer veel vuile meters moesten maken om de opkomende backs te verdedigen. Opvallend was dat UVV weinig grote kansen wist te creëren in de eerste helft.

  UVV wist in het begin en aan het eind van de eerste helft te scoren waardoor met een 2-0 ruststand de thee kon worden opgezocht. Eerlijkheid moet gezegd worden dat Jonathan daar niet heel veel tegenover kon stellen al wist Lisa wel enkele keren door te breken en was Madelief met een vrije trap van grote afstand een keer dicht bij een doelpunt.

  Jonathan kon in de rust dan ook tevreden zijn, de ploeg had immers behoorlijk grip op de wedstrijd.  De tweede helft bleef Jonathan stug verdedigen. Madelief zakte iets meer in, waardoor het accent nog wat meer op verdedigen kwam te liggen. De laatste 20 minuten met Anne op de linkerspitspositie zakte Lisa een linie terug naar het middenveld. Ook vandaar wist Lisa nog een keer goed door te breken en misschien wel de grootste kans van de wedstrijd te crëeren in een één tegen één situatie op de keeper. Haar schot belandde echter net naast het doel.

  Lange tijd bleef de 2-0 op de borden staan, maar in de 72e minuut wist UVV met een kopbal uit een corner te scoren, terwijl de ploeg vlak voor tijd ook nog de 4-0 maakte. Dat bleek dan ook de eindstand te zijn, waarmee Jonathan zich in het exclusieve rijtje schaarde van ploegen die UVV op maximaal vier doelpunten verschil wist te houden dit seizoen.

  Volgende week thuis tegen Delta Sports kan Jonathan wederom voor drie punten gaan strijden. VR2 hoopt woensdag doordeweeks eindelijk haar eerste wedstrijd na de winterstop te kunnen spelen. De ploeg treft het niet met de vele afgelastingen door tegenstanders of weersomstandigheden.